21 Mayıs 2014

“DİYABKATÜR” ÖDÜLLERİ VERİLDİ!..


“DİYABKATÜR” ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Türkiye'de obezite sayısı 20 milyonu, diyabet hasta sayısı 10 milyonu aştı. Uzmanların "yükselen tehlike" olarak nitelendirdiği iki hastalığa karşı bu kez gençler dikkat çekti. Bostanlı Rotary Kulübü'nün "Diyabet için bir Karikatür Çiz" (DİYABKATÜR) Yarışması'nda liseli gençler, yükselen tehlikeyi güldürerek anlatmaya çalıştı. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri dün törenle verildi.


Birinci SÜHEYLA YILDIZ

Cumhurbaşkanlığı tarafından desteklenen İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ege Üniversitesi ve Bostanlı Rotary Kulübü işbirliğiyle düzenlenen DİYABKATÜR Yarışması'na katılan öğrenciler karikatürleriyle fark yarattı. Törende konuşan Bostanlı Rotary Kulübü Başkanı Berkay Eskinazi, diyabet ve obezitenin çağımızın hastalığı olduğunu belirterek, "Gençlerin karikatürle eğlenirken hastalığı ve diyabetli vatandaşlarımızı anlamalarını, toplumsal bilincin oluşmasını hedefledik. Sonuçları da çok güzel oldu, gençlerimiz projeye yoğun ilgi gösterdi" dedi.


İkinci BURCU PAKSOY

Törende konuşan Cumhurbaşkanlığı ve Türk Diyabet Vakfı'nın başlattığı 'Diyabeti Durduralım' projesinin İzmir sorumlusu Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şevki Çetinkalp ise,
“Diyabete yakalanan hasta sayısına bakıldığında Dünyada 9. sıradayız. Acilen bu hastalığa farkındalık yaratıp, önüne geçmemiz gerekiyor. Diyabetin engellenmesinde birinci kural fiziksel aktivitasyonun  arttırılması ve gençlerin bilinçlendirilmesidir.  Hastalıkla mücadele için özellikle gençlerimizi bu konuda eğitmemiz gerekiyor” diye konuştu.


Üçüncü EVRENCAN ORUÇ

ÖDÜLLERİNİ ALDILAR
100'ün üzerinde öğrencinin eseri yarışırken dereceye girenlere ödülleri dün Sipari Restaurant'ta törenle verildi. Gençlerin eğlenerek yapacakları karikatürlerle toplumun dikkatini çekmeyi hedefleyen yarışmada, ünlü karikatürist Erdil Yaşaroğlu da jüride yer aldı. DİYABKATÜR'de İzmir Anadolu Öğretmen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Süheyla Yıldız birinci oldu. Özel İzmir Amerikan Kültür Koleji 10. sınıf öğrencisi Burcu Paksoy ikinci olurken, İzmir Atatürk Lisesi 11.sınıf öğrencisi Evrencan Oruç üçüncülük ödülünü aldı. (Mustafa Yıldız)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder