14 Mayıs 2014

İzmir'den Karikatürlü Haberler!..


                          İZMİR’DEN KARİKATÜRLÜ HABERLER
Mizah Dünyasına Uykusuz Dergide yazar- çizerlik yaparak başlayan komedyen Alpay Erdem, Ege Üniversitesi Karikatür ve Mizah Topluluğu’nun konuğu olarak İzmir’e geliyor. 16 Mayıs 2014 Cuma günü saat 18. 00’de Prof. Dr. Yusuf Vardar Mötbe Kültür Merkezinde ücretsiz gösterisine mizah severleri bekliyor.


Üniversite öğrencileri ile buluşmalarını sürdüren Mustafa Yıldız, Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Eğitim Fakültesi’nde söyleşiye katıldı. Karikatür ve mizah dergileri tarihi hakkında bilgiler veren Yıldız, İzmir’de yayınlanan dergi ve gazetelerdeki anılarını anlattı. Seferihisar’da yapılan 5. Bilim Şenliği’nde ülkenin dört bir yanından gelen tıp fakültesi öğrencileriyle atölye çalışması yaptı.


Hafta sonları karikatür atölyesine devam eden Neşe ve Karikatür Müzesi, hafta içi ziyarete gelen öğrencilerle de çalışmalar yapıyor. 


Geçen haftanın konukları Limon Anaokulu öğrencileriydi. Minik çizerler ilk karikatürlerini çizmenin keyfini yaşadılar.


Başarılı portre çalışmalarına imza atan Birol Çün, Özel 75 Yıl İÖO. Karikatür Kulübü öğrencilerine “Portre Karikatür” üzerine canlı performans yaptı. Bu işin sırlarını öğrencilerle paylaştı.


Karikatürist- Yazar Sezer Odabaşıoğlu 22 Mayıs 2014 Perşembe günü, saat 18.00’de Neşe ve Karikatür Müzesi’nde söyleşi yapacak. Daha önce kitabı yayınlanan, değişik kentlerde sergileri açılan “Kadın Karikatüristler” konusunda bilgileri aktaracak. (Mustafa Yıldız)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder