20 Ekim 2014

BASMANE GÜNLERİNDE KARİKATÜR SERGİSİ


BASMANE GÜNLERİNDE KARİKATÜR SERGİSİ
Konak Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği 4.Basmane ve Çevresi Tarih, Kültür, Sanat ve Arkeoloji Günleri başladı. 25 Ekim’e kadar sürecek etkinlikler kapsamında tarihi semt birçok sergi, panel, söyleşi ve atölye çalışmalarına ev sahipliği yapacak.
İzmir'in tarihi semti Basmane’nin geçmişine ışık tutan mekanlarını gün yüzüne çıkaracak 4.Basmane ve Çevresi Tarih, Kültür, Sanat ve Arkeoloji Günleri İzmirlilerin yoğun katılım gösterdiği muhteşem bir törenle başladı. Agora Kazı Evi önünde toplanan binlerce İzmirli, Roman Bandosu eşliğinde açılış törenin yapılacağı Basmane’deki Agios Voukolos Kilisesi’ne yürüdü. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı temsilen Başkan Vekili Nükhet Akyıldız’ın öncülük ettiği dev kortejin geçişi sırasında çevredeki esnaf ve vatandaşlar da alkışlarıyla coşkuya ortak oldu.


Mini bir Basmane turu şeklinde geçen yürüyüş sırasında Basmane Günleri kapsamında sanat severlerin beğenisine sunulan sergilerin açılışı da gerçekleştirildi. Sinyora Sinagogu, Manisa Akhisar Oteli, Eski Türk Evi, Emir Sultan Türbesi, Kadın Müzesi, Basmane Semt Merkezi, Eski Emniyet Oteli, Altınpark Kahvehanesi ve Tarihi Basmane Garı gibi tarihi semtin birçok önemli mekanında kurulan sergilerin açılışını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve beraberindeki heyet birlikte yaptı.


 İzmir Karikatürcüler Platformu Basmane Garında açtığı “Çevre” konulu sergi ilk günde yoğun ilgi gördü. Sergi açılışında İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu, Platform Başkanı Mustafa Yıldız’a teşekkür belgesi verirken, anı plaketini Konak Belediyesi Başkan Vekili Nukhet Akyıldız takdim etti.


25 Ekim’e kadar görülebilecek sergide yer alan çizerler; ; Ayten Köse, Bayram Bağcı, Birol Çün, Cem Çevikayak, Cemalettin Güzeloğlu, Deniz Dokgöz, Eray Özbek, Ercan Baysal, Faruk Soyarat, Halit Şekerci, Hüseyin Alparslan, Levent Dağaşan, Lütfü Çakın, Mehmet Aslan, Mehmet Tevlim, Mete Erden, Murat Arslan, Murteza Albayrak, Mustafa Yıldız, Necat Yalçın, Ömer Çam, Özhan Mercan, Saadet Demir Yalçın, Sabri Ergüder, Sadık Pala, Sezer Odabaşıoğlu, Turan İyigün

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder