07 Aralık 2014

EGE MİZAH FESTİVALİNDE ULUSLARARASI SERGİ


EGE MİZAH FESTİVALİNDE ULUSLARARASI SERGİ
 Ege Üniversitesi Karikatür Ve Mizah Topluluğu’nun (EKAMİT) 3 senedir üniversite desteğiyle düzenlediği Ege MizahFEST yine birbirinden ünlü isimlerle kampüsü coşturmaya geliyor!
   Mizah festivaline sayılı günler kala bu sene hangi ünlülerin geleceği belli oldu. Erdil Yaşaroğlu, Sarp Apak, MODEL, Süheyl & Behzat Uygur, Umut Kaya, Cengiz Üstün, Turgay Tanülkü, Volkan Severcan, Mustafa Altıoklar, Kemal Kenan Ergen, Servet Aksoy ve diğer sürpriz isimler MizahFest 3’de Egelilerle buluşuyor. Bunların yanı sıra MODEL grubunun söyleşi sonrası akustik konseri için 4 kitap getirene protokolden bilet vererek, kütüphanesi olmayan bir ilkokula kütüphane oluşturmak hedefleniyor.



Geçen yıllarda olduğu gibi İzmir Karikatürcüler Platformu (İZKAR) işbirliği ile uluslararası karikatür sergisi etkinliğe renk katacak. 29 çizerin yer aldığı serginin konusu “Cinsellik Komik mi?” İlgi görmesi beklenen sergiye katılan çizerler; Ahmet Aykanat- Türkiye, Alla- Chavdar  Georgievi- Bulgaristan,Aşkın Ayrancıoğlu- Türkiye, Ayten köse- Türkiye, Cemalettin Güzeloğlu- Türkiye, Cemil Açıkkol-Türkiye, Darko Orjeviç- Sırbistan, Ercan Baysal- Türkiye, Firuz Kutal- Norveç, Georgievski Miro-Makedonya, Halit Kurtulmuş Aytoslu- Türkiye, Hayati Boyacıoğlu- Almanya, Hüseyin Çakmak-KKTC, İgor Varchenko- Güney Kıbrıs, Jiri Srna- Rusya, Jordan Pop- İliev- Makedonya, Keziban Özkol- Türkiye, Lubomir Mihaliov- Bulgaristan, Mehmet Kahraman- Türkiye, Mehmet Tevlim-Türkiye, Mehmet Zeber- Türkiye, Murteza Albayrak- Türkiye, Mustafa Yıldız- Türkiye, Oleksiy Kustovsky- Ukrayna, Olga Güler- Türkiye, Recep Özcan- Türkiye, Tsocho Peev- Bulgaristan, Uğur Pamuk- Yürkiye, Walex Alexandrov- Bulgaristan
 Aynı zamanda bu sene iki gün sürecek eğlenceli anların ardından, oylamasını Ege Üniversitesi öğrencilerinin yaptığı Ege Mizah Ödülleri sahiplerini bulacak. Her sene olduğu gibi sadece söyleşilerden, konserlerden ibaret olmayan festivalde; Uluslararası ‘’Cinsellik Komik mi?” sergisinin yanı sıra, etkinlik aralarında da EÜ HİPHOP Topluluğu, EÜ Capoeira Topluluğu, EÜ Türk Halk Dansları Topluluğu, EÜ Viyana Valsi Topluluğu gibi birçok topluluğun gösterileri yer alacak. Eğlencenin diğer adı olarak geçen EKAMİT’in bomba gibi gelen festivali kaçırılmamalı ve eğlencenin tadına doyasıya varmalı.


EKAMİT kimdir ?
   “Ege Üniversitesi Karikatür ve Mizah Topluluğu” (EKAMİT)
   Ege Üniversitesi bünyesinde bulunan en aktif topluluktan biri olan “Ege Üniversitesi Karikatür ve Mizah Topluluğu” 2006 yılında kurulmuş ve belli bir süre sonra inaktif konumda olan topluluk, 2011 yılından itibaren tekrar resmi olarak çalışmalarına başlamıştır. Ege Üniversitesi'nin ilk karikatür ve mizah dergisi olan Maytap’ı çıkartmıştır.
   İlk başta dergi çıkarmak amacıyla bir araya gelmiş olan topluluk, zaman içerisinde, mizahi söyleşiler, sosyal sorumluluk projeleri, mizahi içerikli video yazı, doğaçlama tiyatro gibi birçok alanda faaliyetler gerçekleştirmiştir.
   Sosyal üniversiteli imajına destek veren topluluk, öğrencilerin kendisini hobileriyle ifade edebilmesini destekleyen bir sistemle çalışmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder