26 Şubat 2015

DOĞA DOSTU SERGİ AÇILDI


DOĞA DOSTU SERGİ AÇILDI 
 İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Güzelleştirme Birliği (İZKUŞ) tarafından altı yıldır düzenlenen 'İzmir Kuş Cenneti Ulusal Karikatür Yarışması'nın toplu sergisi Konak Belediyesi'nin ev sahipliğinde açıldı. Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi'nde gerçekleşen açılış daveti doğaseverlerle karikatüre gönül verenleri bir araya getirdi.


ULUSLARARASI BOYUTA TAŞINMALI
Her yıl farklı bir temayla yola çıkan ve İzmir Kuş Cenneti'nin korunarak, doğal yaşamın devamlılığa dikkat çekmeyi amaç edinen ulusal çaplı 'İzmir Kuş Cenneti Ulusal Karikatür Yarışması'nda 2007 yılından bu yana dereceye girenlerin yanı sıra sergilenmeye değer 35 yapıtın yer aldığı sergiye ilgi yoğundu. Açılış konuşmasını yapan İZKUŞ yarışmalar ve sergi sorumlusu Lütfü Dağtaş, İzmir Kuş Cenneti'nde doğal yaşamın gelecekte de var olması için çaba gösterdiklerini belirtti. Altıncısı düzenlenen yarışmanın uluslararası boyuta taşınması gerektiğini dile getiren Dağtaş, Kuş Cenneti'ni korurken turizme de katkı sağlayacaklarını ifade ederek, "İzmir Kuş Cenneti, Anadolu’nun, Ege Bölgesi’nin ve İzmir’in çok önemli bir varlığı, zenginliği. Burada doğal bir yaşam hep vardı; bitkisiyle, hayvanıyla bugün de var. Bütün çabalarımız yarın da olmaları yönünde. Her yıl farklı bir konu başlığıyla gerçekleştirdiğimiz yarışmamız, bugüne değin ulusal ölçekte yapıldı, sadece İzmir'de yaşayanlar değil Türkiye'de yaşayan ve buradan haberdar olan karikatürcü arkadaşlarımız buraya yapıtlarını gönderdiler. Gönlümüzden geçen yarışmanın uluslararası olması. Bu sayede hem İzmir Kuş Cenneti'nin korunmasına hizmet edecek hem de bir turizm ayağı oluşturacak" dedi


DOĞAL YAŞAM İÇİN İŞBİRLİĞİ
Lütfü Dağtaş'ın ardından söz alan Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4.Bölge Müdürü Rahmi Bayrak da İzmir Kuş Cenneti'nin özelliklerini anlattığı konuşmasında doğal alanı korumada kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliği yapması gerektiğini vurgulayarak, "Kuş Cenneti alanının tatlı su, tuzlu su ve acı su olmak üzere üç çeşit suyu vardır. Burada yaşayan hayvan türleri ve onların oluşturduğu ekosistemler çok önemli unsurlar. Bunların korunması bakanlık tarafından gerçekleştirilmeye çalışılmaktadır ancak kendi başına yetmez. Yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının katkısıyla gerçekleşebilir. Bu sergiye katılan herkes aslında bunun öneminin farkında ancak bunun dışarıda da anlatılması gerekiyor. Çünkü İzmir gibi büyük bir ilde böyle bir alan Türkiye’de çok fazla yok" diye konuştu.


Sergi açılışında İzmirli Çizerler; Halit Şekerci Ayten Köse, Eray Özbek, Mehmet Aslan, Ömer Çam, Abiden Köse, Musteza Albayrak, Turan İyigün, İlker Nazcan ve Mustafa Yıldız’da hazır bulundu.


DOĞA VE SANAT SERGİDE BULUŞTU
Doğa ve sanatı buluşturan İzmir Kuş Cenneti Ulusal Karikatür Yarışmaları Toplu Sergisi 2 Mart tarihine kadar Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde ziyarete açık kalacak.


İZKUŞ tarafından bu yıl İzmir Kuş Cenneti ve Kuş Gözlemciliği başlığı altında düzenlenen ulusal karikatür yarışması başvuruları ise 10 Nisan tarihinde son bulacak. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder