20 Şubat 2015

GAZİEMİR’DE ÇİZGİLER YARIŞACAK


GAZİEMİR’DE ÇİZGİLER YARIŞACAK                        
Gaziemir Belediyesi tarafından bu yıl 18.’si düzenlenecek Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında karikatür yarışması yapılacak. Dünya barışına katkı koymak ve gönüllü barış elçileri yetiştirmek amacıyla her yıl farklı temayla düzenlenen şenlik kapsamında yapılacak yarışmanın konusu, şenliğin bu yılki teması da olan ‘Sev Kardeşim’ olacak. Katılımcıların dünya barışı ve sevgiyi çizgilere taşıması amacıyla düzenlenen yarışmayla, çocukların çizim, mizah yeteneklerinin ve karikatür kültürünün gelişmesi sağlanacak.
Bu yıl ‘Sev Kardeşim ’ temasıyla 18.’si yapılacak Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında ‘sevgi ve barış’ konulu karikatür yarışması düzenlenecek. Son başvuru tarihinin 20 Mart olduğu karikatür yarışmasına ilkokul 3 ve 4. sınıflar ile ortaokul öğrencileri katılabilecek

Katılım koşulları:
Yarışmaya Gaziemir İlçesinde bulunan ilkokul 3 ve 4. sınıflar ile ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri katılabilecek. Bir yarışmacı en fazla üç adet karikatür ile katılabilir. Karikatürler en küçük A4, en büyük A3 boyutlarında olmalıdır. Karikatürler mutlaka siyah pilot veya benzeri kalem ile çizilmelidir. Renk serbesttir. Karikatürler en geç 20 Mart tarihine kadar mesai saati bitiminden önce Gaziemir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne teslim edilecek. Irk, dil, din, cinsiyet ayrımcılığı yapan, şiddet ve savaş yanlısı figürler içeren, cinselliği ön plana çıkaran, özgün olmayan karikatürler ise yarışma dışı kalacaktır.

Ödüller:
İlk ve Ortaokul kategorilerine göre ayrı, ayrı süpriz hediyeler.

Yarışma Jürisi:
Halil İbrahim ŞENOL- Gaziemir Belediye Başkanı
Ersin SAYKÖSE- Gaziemir Belediyesi Kültür Müdürü
Mustafa YILDIZ- İzmir Karikatürcüler Platformu Sözcüsü
Niyazi YOLTAŞ- Karikatürist
Ayten KÖSE- Ressam- Karikatürist
Mustafa BORA- Karikatürist
M. Ali KAPTI- Karikatürist
Özhan MERCAN- Karikatürist

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder