01 Şubat 2015

Karikatürcü Sezer Odabaşıoğlu Vefat Etti!..


Tedavi görmekte olduğu amansız hastalığa yenik düşerek aramızdan ayrılan Sezer Odabaşıoğlu’nu sonsuzluğa uğurladık.
31 ocak 2015 cumartesi günü öğle namazının ardından Gaziemir Emir Sultan Camiinde düzenlenen cenaze törenini takiben Gaziemir-Sarnıç mezarlığına defnedilen Sezer Odabaşıoğlu’nu uğurlamaya gelenler arasında Konak Belediyesi Kültür Müdürü Salim Çetin, bir önceki kültür müdürü Halim Yazıcı, Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilcisi Mehmet Aslan, İzmir’li çizerlerden Cem Koç, Abidin Köse, Hasan Efe, Zeynep Gargi, Sadık Öztürk, Mustafa Bora, Eray Özbek, Ömer Çam.,Mustafa Yıldız, Özhan Mercan,Cem Güzeloğlu, Cemalettin Güzeloğlu, Murat Arslan, Murteza Albayrak, Şeref Güzel ve mizah yazarı İbrahim Ormancı ile edebiyatçı dostları da bulundular. Son anına kadar karikatürden kopmayan karikatür sevdalısı, karikatür emekçisi arkadaşımızı sevgiyle anıyoruz.


 1948 yılında Akşehir'de doğdu. Çeşitli sanatsal etkinliklerde bulunan sanatçının karikatürler, çok sayıda mizah ve edebiyat dergilerinde, ulusal ve uluslarası karikatür sergi ve albümlerinde yer aldı. 
Onüç kez karikatür sergisi açan sanatçının karikatürleri, başta Tolentino Dünya Karikatür Müzesi olmak üzere, birçok Dünya Karikatür Müzesi'ne alındı. Katıldığı ulusal ve uluslararası karikatür yarışmalarında, çeşitli ödüllere değer görülen sanatçının 'Durakta Çizgi Var', 'Yaşayan Mizah: Nasrettin Hoca' ve 'Temiz Çevre Temiz Yaşam' karikatür albümleri yayımlandı.
Çok sayıda edebiyat dergilerinde, şiirleri ve öyküleri yayımlanan sanatçının pekçok yayınlanmış eseri vardır. 
Şiirlerinden bazıları bestelendi. Kasete alınıp yorumlandı. 
Akşehir ilçesi öğretmenler arası anı-öykü yarışmasında 'Birincilik' ödülü, İstanbul Şair ve Yazarlar Derneği'nin düzenlediği öykü yarışmasında, 'Dördüncülük' ödülü, Beşparmak Dergisi'nin Salih Bilgin adına düzenlediği şiir yarışmasında, 'Yayımlanabilirlik' ödülü aldı. Öğretmenlikten emekli olduktan sonra İzmir'e yerleşen Odabaşıoğlu, Karikatürcüler Derneği, Edebiyatçılar Derneği, TSY, MESAM, BESAM ve KIBATEK üyesidir. (Karder İzmir)








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder