05 Mayıs 2015

AŞKIN AYRANCIOĞLU’NDAN ESKİŞEHİR VE İSTANBUL’DA KARİKATÜR SERGİLERİ!


AŞKIN AYRANCIOĞLU’NDAN ESKİŞEHİR VE İSTANBUL’DA KARİKATÜR SERGİLERİ

Sinop-Boyabatlı karikatürist Aşkın Ayrancıoğlu Eskişehir ve İstanbul’da karikatür sergileri açıyor… “Sevgi ve Çevre İle Barış” adlı ilk sergisi 6 Mayıs Çarşamba günü Eskişehir Anadolu Üniv. Eğitim Karikatürleri Müzesi’nde saat 17:30’da açılacak sanatçının “Ulusal ve Uluslararası ödüllü Karikatürler” başlıklı ikinci sergisi ise 9 Mayıs Cumartesi günü saat 14:00’te İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Karikatür ve Mizah Merkezi’nde açılacak.



"SEVGİ VE ÇEVRE İLE BARIŞ" KARİKATÜR SERGİSİ
SERGİ: 6-31 MAYIS 2015
AÇILIŞ: 6 MAYIS, SAAT; 17:30
YER: ANADOLU ÜNİV. EĞİTİM KARİKATÜRLERİ MÜZESİ
AKCAMİ MAH. MALHATUN SK. NO: 6
ODUNPAZARI / ESKİŞEHİR





"ULUSAL VE ULUSLARARASI ÖDÜLLÜ KARİKATÜRLER" SERGİSİ
SERGİ: 9-31 MAYIS 2015
AÇILIŞ: 9 MAYIS, SAAT; 14:00
YER: İBB KARİKATÜR VE MİZAH MERKEZİ
ASMALI MESCİT MAH. REFİK SAYDAM CAD. TALİ SK. 
TEPEBAŞI / BEYOĞLU / İSTANBUL



1987 yılından bu yana karikatür çizen sanatçının bu güne kadar katıldığı yarışmalardan 39’u uluslar arası 90’ın üzerinde ödülü bulunuyor. Boyabat Yaşar Topçu Yatılı Bölge Ortaokulu’nda Görsel Sanatlar Öğretmeni olan ve 2012 yılında Türkiye’de Yılın Öğretmeni seçilen Ayrancıoğlu’nun yetiştirdiği öğrencilerinin de çok sayıda ulusal ve uluslar arası başarısı bulunuyor.


Eserleri pek çok ülkede karikatür müzelerinde, gazetelerde, dergilerde, sergilerde yer alan… bir çok ulusal ve uluslar arası yarışmada jüri üyeliği yapan Aşkın ayrancıoğlu’nun “Yüzünden Düşen Bin Umut” adlı eleştiri kitabı ve “Yatılı Okuldan Geçen Yol” adlı çocuk romanı da bulunuyor.







Aşkın Ayrancıoğlu’nun Eskişehir sergisi 6-31 Mayıs 2015, İstanbul sergisi ise 9-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında karikatür severlerin ziyaretine açık olacak… Sanatçının her iki sergide de 40’ar eseri bulunuyor. (Aşkın Ayrancıoğlu

1 yorum:

  1. Resimler ve anlattıkları çok iyi. Resimler iyi olmuş.

    YanıtlaSil