05 Haziran 2015

İZMİR’DEN KARİKATÜRLÜ HABERLER


İZMİR’DEN KARİKATÜRLÜ HABERLER

Bu yıl 3.sü düzenlenen olan Aydın, Kuyucular Köyü Kültür ve Sanat Festivali 31 Mayıs Pazar günü gerçekleşti.


 Birçok sanat dalında gösterilerin yapıldığı etkinlikte İzmirli Çizerler; Mustafa Yıldız, Kemal Buluş, Zeynep Gargi,  Lütfü Çakın ve Ozan Çavdar festivalde hazır bulundu. Aydın, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’ın desteklediği festivalin sanat danışmalığını Heykeltıraş Maksut Kesici yaptı.


Ünlü Şair Nazım Hikmet İzmir’de yapılan birçok etkinlikte anıldı. 


İzmir Sanat’ta yapılan Onbeşler Birlik Dayanışma Bilim ve Kültür Derneği etkinliğinde, İzmir Karikatürcüler Platformu “Çizgi ve Şiirlerle Nazım Hikmet” sergisini açtı.


 40 çizerin karikatürü sergilendi. Ayni sergi 3 Haziranda Bornova Nazım Hikmet Kültürevi’nde açıldı.


İzmir’in internet gazetesi “Ege Meclisi” İzmirli çizerlerin seçim karikatürlerine yer verdi. Ayrıca haftalık çıkardığı gazetenin orta sayfasını bu konuya ayırdı. Yazı ve çizgileriyle Halit Şekerci, Sadık Pala, Ömer Çam, Levent Dağaşan, İbrahim Ormancı, Barış Baklan, Lütfü Çakın ve Mustafa Yıldız yer aldı.


 İzmirli Çizer Ömer Çam’ın karikatür yarışmalarındaki başarısı İzmir’in gururu oldu. Peş peşe kazandığı Amasya Belediyesi ve Kuşcenneti ödüllerinin ardından Kocaeli Üniversitesi tarafından düzenlenen “Deprem” konulu yarışmada 2. oldu.


Torbalı Turuncu Koleji Karikatür Kulübü, bir yılın çalışmasını çıkardıkları dergi ile taçlandırdı. “Turuncu Mizah” adıyla çıkan dergi 22 minik çizeri karikatürlerinden oluşuyor. 


Kulübün Karikatür Öğretmeni Mustafa Yıldız önümüzdeki yıl çok daha iddialı bir dergi yapacaklarını dile getirdi. (Mustafa Yıldız)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder