17 Eylül 2015

M. SERHAN GAZİOĞLU’NDAN KİŞİSEL KARİKATÜR SERGİSİ


M. SERHAN GAZİOĞLU’NDAN KİŞİSEL KARİKATÜR SERGİSİ

(17 Eylül 2015 – Lefkoşa) Kıbrıslı Türk Karikatür Sanatçısı M. Serhan Gazioğlu’nun kişisel karikatür sergisi, Çatalköy Belediyesi tarafından düzenlenen “6. Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri”nde yer alacak.
18 Eylül 2015 Cuma günü saat 18.30’da, Çatalköy’deki köy meydanında açılacak olan kişisel karikatür sergisinde, M. Serhan Gazioğlu’nun çeşitli tarihlerde gazete ve dergilerde yayınlanan toplam 60 adet karikatürü yer alacak. Karikatür sergisinin 20 Eylül 2015 tarihine kadar açık kalacağı öğrenildi.
12 Mart 1950 tarihinde, Mağusa Suriçi’nde doğan M. Serhan Gazioğlu, çocukluğunun ilk 7 yılını Mağusa’da geçirdi. Babasının görevi nedeniyle 1957 yılında ailece Lefkoşa’ya yerleştiler. İlk, Orta ve Lise eğitimini Lefkoşa’da tamamladı. Bu dönemlerde çizgi sanatına olan ilgisi ortaya çıktı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde eğitim gördüğü dönemde (1969 – 1975) karikatür sanatı ile ilgilenmeye başladı ve ilk karikatürü “Akbaba” Mizah ve Karikatür Dergisi’nde yayınlandı (1975).
Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Kurucu Üyesi’dir.  Esas mesleği Mimar olan sanatçı, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin üyesidir.
Kıbrıs’ta düzenlenen ulusal ve uluslararası karikatür yarışmalarında “Seçici Kurul Üyesi” olarak görev yapmıştır. Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Genel Sekreteri’dir.

KIBRIS TÜRK KARİKATÜRCÜLER DERNEĞİ
YÖNETİM KURUL





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder