06 Ekim 2015

"SAVAŞ İÇİN DEĞİL, BARIŞ İÇİN KİMYA" KONULU KARİKATÜR YARIŞMASI.


TMMOB Kimya Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, İstanbul Tabip Odası ve Deriteks Sendikası tarafından ortaklaşa düzenlenen "Savaş İçin Değil, Barış İçin Kimya" konulu karikatür yarışmasına başvurular başlamıştır. Yarışmaya başvurular, 30 Kasım 2015 tarihine kadar yapılabilecek.
Savaş naraları atılırken, bir barış türküsü söylemektir amacımız. Karanlığa karşı, gökkuşağının yanında olmak.

Önce her şey bir toz ve gaz bulutuydu… Sonra bilimi ne için kullandık? Barut icat edildi, yeni topraklar sömürebilmek için; kimyasal silahlar icat edildi, insanın insanı ve tüm canlıları yok etmesi için. Tarih başka türlü ilerleyemez miydi? Şimdi başka türlü ilerletemez miyiz?

En maruz kaldığımız örneklerden biri olarak; "Doğal aslında, hiçbir zararı yok" denerek üzerimizde büyük bir şiddetle uygulanan bir kimyasal silah olan ‘biber gazı`na maruz kalmayanımız var mı? Sokakta, evde, işte, okulda, hastanede… Konunun uzmanı bilim insanları "ölümcül" dedi, devlet erkanı "ne olacak en fazla elma kadar zararlıdır" dediler. Onlarca can yitirdik, binlercemiz yaralandı.

Şimdi yaşadığımız şiddet ya da hayalini kurduğumuz barış dolu, kimyasal silahlardan arınmış dünyayı anlatacak bir karikatür yarışması yapmaktır isteğimiz ve sonra bunu bir sergiyle herkesle paylaşmak. Bu şiddete hep birlikte maruz kalıyorsak, anlatılan senin hikayendir…

TMMOB Kimya Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi

İstanbul Tabip Odası
Deriteks Sendikası

Yarışma Başvuru Tarihleri: 1 Ekim 2015 -30 Kasım 2015
Başvuru Koşulları ve Başvuru Dosyası için lütfen tıklayınız...
Başvuru Formu için lütfen tıklayınız...
Etkinlik Afişi İçin lütfen tıklayınız... 
3427
Ekli Dosyalar;
372 KBecea617e376fe5c_ek.pdfBaşvuru Koşulları ve Katılım Dosyası
748 KB6a2207783172463_ek.jpgEtkinlik Afişi
290 KB527118e92c13eb2_ek.docBaşvuru Formu


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder