19 Şubat 2016

Cumhur Ertekin Karikatür Sergisi Açıldı


Cumhur Ertekin'in çalışmalarından oluşan karikatür sergisi, Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilciliği'nin sergi programı kapsamında, Konak Belediyesi Neşe ve Karikatür Müzesi'nde 17 şubat 2016 çarşamba günü saat 18.00 de açıldı.

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen açılışta çizerler Dr.Ahmet Çelikkol, Ayten Köse, Birol Çün, Cem Koç, Abidin Köse, Eray Özbek, Halit Şekerci, Hasan Efe, İlker Nazcan, Oğuz Dicle, Dr.Rifat Mutlu, Mustafa Yıldız, Sadık Öztürk ve Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilcisi Mehmet Aslan’ın yanı sıra Muhittin Köroğlu da sürpriz konuk olarak hazır bulundu.

Konak Belediyesi Kültür Müdürü Salim Çetin’in konuşmasının ardından, Eray Özbek Cumhur Ertekin’in karikatürü üzerinde değerlendirmelerini aktarırken, Prof.Dr.Oğuz Dicle “Gerçeği Arayan Gülüş” başlıklı konuşmasında Prof.Dr. Cumhur Ertekin’in yaşamını gerçeği aramaya adamış, sayısız araştırma ve çalışması ile bilim dünyasında onurlu bir yer edinmiş bir bilim adamı olduğunu, gerçeği aramasının bilim ile sınırlı kalmayıp bu çabasını karikatür alanında da sürdürdüğünü, 70 li yılların ikinci yarısında çok sayıda gencin karikatüre yönelmesini sağlayan Cumhur Ertekin’in Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilciliğinin oluşmasına öncülük ettiğini, izleyen yıllarda zaman zaman çizgi çalışmalarına ara verse de meslek alanında, derslerinde karikatürlerini kullanmaya devam ettiğini vurguladı.

Sergide Cumhur Ertekin’in 1961 yılında İzmir’de İtalyan Kültür Merkezi’nde Tan Oral ile birlikte açtığı sergideki karikatürlerden de bazılarına yer veriliyor. 45 çalışmanın yer aldığı sergi bir ay süreyle izlenebilecek.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder