13 Nisan 2016

İZKAR KİTAP FUARINDA


İZKAR KİTAP FUARINDA
Bu yıl 21. Kez kapılarını açacak olan TÜYAP İzmir Kitap Fuarı’nda İzmirli çizerler bir araya geliyor. İzmir Karikatürcüler Platformu (İZKAR) üyelerinin yanı sıra karikatür atölyesi öğrencileri de yerlerini alıyor. 16- 24 Nisan 2016 tarihleri arasında açık kalacak olan fuarı, her yıl binlerce kişi ziyaret ediyor.
Geçtiğimiz günlerde 1 Nisan “Şaka Gecesi”nde bir araya gelen İZKAR üyeleri adeta gündem yaratmıştı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın katıldığı gece, neşeli bir havada geçmişti. Yaklaşık 40 yıldır bir araya gelen İzmirli çizerler son yıllarda İZKAR çatısı altında etkinliklerini sürdürüyor.
İZKAR Kitap Fuarı standı karikatür ve mizah adına birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Karikatür atölyesi öğrencileri sergi açacak. Minik çizerler “Kitaplar Arasındayız” sergisini fuara için özel hazırladı. Bayraklı Mizah Dergisi ücretsiz dağıtılacak. Yine Bayraklı Belediyesi’nin 2. Kez düzenleyeceği ulusal karikatür yarışmasının tanıtım toplantısı yapılacak. İlk yarışmanın albümü katılan çizerlere dağıtılacak.
Mizahçılar kitaplarını imzalayacak. Ahmet Zeki Yeşil, Mustafa Yıldız ve Lütfü Çakın’ın son kitapları okuyucularla buluşacak. Ayrıca Çakın, fuar süresince portre karikatür çizecek. Her yıl olduğu gibi standın ilgi görmesi bekleniyor.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder