22 Mayıs 2016

Burdur Müzesi Karikatür Yarışması Ödül Töreni Yapıldı.


31. Uluslararası Burdur Eski Eser ve Müze İnsan ilişkileri konulu karikatür yarışmasının
ödül töreni Doğa TARİHİ Müzesinde görkemli bir törenle yapıldı.
Burdur Müzesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Müze- Eski Eser ve İnsan İlişkileri konulu Karikatür Yarışması’nın ödül töreni Zafer Mahallesi’ndeki Doğa Tarihi Müzesi’nde yapıldı. Törene, Vali Hasan Kürklü, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu ve kamu kurumlarının temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.


Törende konuşan Vali Hasan Kürklü, Burdur’un tarihine, kültürüne yakışır bir müze yapma konusunda çalışmaların devam ettiğini söyledi. Vali Kürklü, “Proje ödeneği geldi. Proje ihalesine çıkılıp bina yapılacak ve depodaki tarihi eserler de bu vesileyle çürümekten kurtulmuş olacak. Keşke bütün çocuklarımız müzeleri ziyaret etse. İnşallah bundan sonra buna ağırlık vermeye gayret ediyoruz. Sagalassos, Kibyra gibi antik kentlerimizi Burdur’da yaşayanların yüzde 60- 70’i görmemiş. Burdur’da yaşıyoruz ama burnumuzun dibindeki hazinenin farkında değiliz. Tanıtıma ağırlık vermek lazım” diye konuştu.



Burdur Müze Müdürü Hacı Ali Ekinci de müze ve müzeciliğin Burdur için önemli olduğunu belirtti. Ekinci, şöyle dedi:

“1986 yılından bu yana Burdur Müzesi olarak başarıyla yapmaya çalıştığımız ve bu yıl 31’incisini düzenlediğimiz Müze-Eski Eser ve İnsan İlişkileri konulu karikatür yarışmasının sonucunda müzemiz arşivinde birikmiş bulunan sayıları 3 bine yakın karikatürlerin de ilimizdeki sivil mimarlık konağı veya başka bir yerde bir karikatür ve mizah müzesi yapılmasının faydalı olacağını düşünüyorum. Koleksiyonumuzu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mizah ve Karikatür Müzesi istedi ama kabul etmedik.”


Konuşmaların ardından yurtiçi ve yurtdışından 88 karikatüristin 159 eserle katıldığı yarışmada dereceye girenlere ödülleri protokol tarafından verildi.
31 .ESKİ ESER ve Müze İnsan ilşkileri konulu yarışmasının 1. cilik ödülünü Aydın’dan
Lütfü Çakın’a Burdur Valisi Hasan Kürklü takdim etti.2. cilik ödülünü İl Jandarma Komutanı
Albay Tayfun Dündar yarışmaya Bursa’dan katılan Halit Kurtulmuş Aytosluya ,3. cülük ödülünü Burdur Baro Başkanı Ramazan Gedik Ankara’dan Sait Munzur’a Mansiyon Ödülünü Prof. Dr Berna Alpagut Cemalattin Güzeloğluna , Belediye Özel Ödülünü Mehmet Kahraman’a Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu İl Özel İdare Özel Ödülünü İl Özel İdaresi Müdürü Servet Olpak Aydın’dan Lütfü Çakın’a verdi Kürşat Zaman arkadaşımız
işlerinin yoğunluğundan dolayı ödül törenine katılamadı.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder