11 Eylül 2016

OTOMOBİL”SİZ” KARİKATÜRLER SERGİSİ


OTOMOBİL”SİZ” KARİKATÜRLER SERGİSİ
 Her yıl 16-22 Eylül tarihleri, dünyanın çeşitli kentlerinde ‘hareketlilik haftası’ olarak kutlanmaktadır. Yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları; sürdürülebilir, çevreye duyarlı ulaşım yöntemlerinin ve kent içi ulaşımda hareketliliğin özendirilmesi için, hafta boyunca her gün ayrı bir konuya odaklanan etkinlikler planlanmaktadır. Hareketlilik haftası boyunca dünyada iki yüzün üzerinde kentte milyonlarca kişinin katılımı ile toplu taşıma günü, bisiklet günü, otomobilsiz kent günü, yaşayan sokaklar / yeşil yollar günü, çevreye duyarlı ulaşım günü, çevre ve sağlık günü adı altında çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.


İzmir’de, gönüllülerin girişimi ile başlatılan bir proje ile 22 Eylül 2014 günü ilk kez Otomobilsiz Kent Günü olarak kutlanmıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun katkıları ile bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan İzmir Otomobilsiz Kent Günü, 22 Eylül 2016 tarihinde Plevne Bulvarı’nın trafiksizleştirilmesi ile gerçekleştirilecektir.


Birçok sivil toplum örgütünün ve kişinin katılımı ile gerçekleştirilecek olan, sergi ve atölye çalışmaları, konserler, tiyatro ve dans gösterileri, bilgi yarışmaları ve spor etkinlikleri gibi birçok aktivitenin yer alacağı 22 Eylül İzmir Otomobilsiz Kent Günü’nde daha yaşanılabilir bir kent için bir arada olmaya davet ediyoruz


İzmir Karikatürcüler Platformu ilk yılda olduğu gibi yine karikatür sergisi ile bu etkinliğin içinde yer alıyor. Karma serginin yanı sıra açılacak stantta, İzmir’in mizah dergileri ve karikatür albümlerini görmek mümkün olacak. Karikatür atölyesi düzenlenecek. İzmirli çizerler gün boyu stantta yerini alacak.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder