18 Aralık 2016

ÖDÜLLER TÖRENLE VERİLDİ


 ÖDÜLLER TÖRENLE VERİLDİ
Bayraklı Belediyesi tarafından "Hayvan Sevgisi ve Deve Güreşi" ismiyle düzenlenen karikatür yarışması ve "Bayraklı'nın sokakları" konulu fotoğraf yarışmasının sonuçları açıklandı. Dereceye girenler düzenlenen törenle ödüllerini Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın elinden aldı. Etkinlikte konuşan Karabağ, yeni yılda Manavkuyu'da yapılacak Kültür ve Spor Merkezi projesinin temelinin atılacağını söyledi.
Bayraklı Belediyesi iki önemli etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen fotoğraf yarışmasına 480, karikatür yarışmasına ise 246 eser katıldı. 75. Yıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende yarışmalarda dereceye girenler ödüllerini aldı


DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU
Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü 2.Ulusal Karikatür yarışmasına katılan156 çizerin, toplam 246 eseri değerlendirildi. Buna göre birinci Mehmet Zeber oldu. Ebru Keskin ikinciliği elde ederken, Mehmet Kahraman ise üçüncülüğü kazandı. Halit Kurtulmuş Aytoslu, Murtaza Albayrak ve Hekim Ali Babacan mansiyon ödülüne layık görüldü. Deniz Mercen, Semanur Gök ile Nehir Mercen de 18 yaş altı teşvik ödülünün sahibi oldu.


SANATIN HER DALINA DESTEK VERİYORUZ
Törende konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Geçen sene bu sergimizi yaptık. Orada dereceye giren karikatürler vardı. Bu sene fotoğraf yarışmasında dereceye girenlerin objektifinden çıkan fotoğraflar da yer alıyor. Türkiye’de mizah dergisi çıkaran tek belediye biziz. Sanatın her dalına burada destek vermeye çalışıyoruz. Bu salon gibi inşallah daha çok tesisler yapacağız. Postacılar Kültür Merkezi ihalesine çıktık. Oranın hep beraber temelini atacağız. Manavkuyu’da yapacağımız dev kültür ve spor merkezinin temelini yeni yılda atacağız.
Çok büyük bir tesis yapacağız. İçinde konservatuar ve sergi salonları da olacak. Halkın kolayca ulaşabileceği, İzmir’e hitap edecek bir proje olacak. Daha çok gencimize ve insanımıza ulaşacağız. Tüm yarışmacılarımızı kutluyorum” dedi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder