21 Şubat 2017

34. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması (5 Mayıs 2017 Cuma)


34. AYDIN DOĞAN ULUSLARARASI KARİKATÜR YARIŞMASI


• Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması her yıl Türkiye’de Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenmektedir.

• Yarışma, tüm ülkelerin profesyonel ve amatör karikatüristlerine açıktır.

• Seçiciler Kurulu uluslararası üyelerden oluşmaktadır. Kurul, Haziran 2017’de toplanacaktır.
• 34. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışmasının ödül töreni Kasım 2017’de İstanbul’da yapılacaktır.

KATILIM KOŞULLARI
1. Yarışma serbest konuludur.
2. Yarışmaya orijinal karikatürle katılınır. Karikatürler bilgisayar çıktısı olarak gönderilecekse orijinal imzalı (ıslak imzalı) olması gerekmektedir. Fotoğraf, fotokopi vs. kabul edilmeyecektir.
3. Gönderilen karikatürler en fazla A3 (29,7 x 42cm) ebadında olacaktır.
4. Yarışmaya katılanlar, ekteki veya www.aydindoganvakfi.org.tr adresinde yayınlanan katılım formunu doldurarak, kısa özgeçmişlerini ve bir fotoğraflarını eserleriyle birlikte: Aydın Doğan Vakfı, Burhaniye Mahallesi Kısıklı Cad. No: 65, 34676 Üsküdar İstanbul/Türkiye adresine göndereceklerdir.
5. Eserin postada zarar görmesinden veya eserin zamanında ulaşmamasından Vakıf sorumlu değildir.
6. Yarışmaya katılıp ödül kazanan karikatürler iade edilmeyecektir.
7. Katılımcı, katılım formunu doldurmakla yarışmaya katılacağı karikatürün (lerin) eser sahibi olduğunu ve bu eser(ler) üzerinde haiz olduğu ve 5846 sayılı Türk Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 21.-25. madde hükümlerinde tanımlanan işleme, çoğaltma, yayma, temsil ve işaret, ses ve/veya görüntü naklinde yarayan araçlarla umuma iletim mali haklarını münhasır olmayan basit ruhsat şeklinde herhangi bir yer, süre ve sayı kısıtlaması olmaksızın ve 3. kişilere devir hakkını da kapsayacak surette Aydın Doğan Vakfı’na lisans verdiğini, Aydın Doğan Vakfı’nın söz konusu karikatürü (leri) sergilemek, arşivinde tutmak, internet ortamında ve sair şekillerde çoğaltmak ve yayınlamak suretiyle ve bunlarla sınırlı olmaksızın dilediği her şekilde kullanmasına muvafakatinin olduğunu peşinen beyan ve kabul etmektedir.
8. Katılımcının yarışmaya katılacağı karikatür (ler) in derece ve/veya ödül alması halinde, katılımcı derece ve/veya ödül alan karikatürün (lerin) eser sahibi olduğunu ve yarışmaya gönderdiği asıl veya nüsha eserin mülkiyetini ve Aydın Doğan Vakfı’na devrettiğini, eser üzerinde haiz olduğu 5846 sayılı Türk Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 21.-25. madde hükümlerinde tanımlanan işleme, çoğaltma, yayma, temsil ve işaret, ses ve/veya görüntü naklinde yarayan araçlarla umuma iletim mali haklarının kullanım haklarını, bunların 3. kişilere devir haklarını da kapsar şekilde herhangi bir yer, süre ve sayı kısıtlaması olmaksızın münhasıran Aydın Doğan Vakfı’na devir ettiğini, Aydın Doğan Vakfı’nın söz konusu karikatürü (leri) sergilemek, arşivinde tutmak, internet ortamında ve sair şekillerde çoğaltmak ve yayınlamak suretiyle ve bunlarla sınırlı olmaksızın dilediği her şekilde kullanmasına muvafakatinin olduğunu, devre konu mali haklar bakımından kendisinin tasarruf yetkisinin kalmadığını ve bu nedenle devir edilen mali haklar ile ilgili olarak 3. kişilerle işlem yapmayacağını peşinen kabul ve beyan etmektedir.
9. Katılımcı, yarışmaya katılım için doldurmuş olduğu başvuru formunda yer alan bilgilerin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanun’u kapsamında Aydın Doğan Vakfı’nın Uluslararası Karikatür Yarışması çerçevesinde iletişim ve yarışmaya katılım amaçlarıyla işleneceğini, aktarılacağını ve başvurunun başarısız olması halinde dahi kişisel verilerin mevzuatın öngördüğü süre boyunca Aydın Doğan Vakfı tarafından saklanacağını, ayrıca yarışmaya katılım ile ilgili bilgilerin jüri, basın ve yayın organları ve diğer ilgili kişiler ile paylaşılacağını, ödül alınması veya eserinin yayınlanması durumunda eser sahibi olarak bilgilerinin kamuoyuyla paylaşılacağını ve bu konuda kendisine gerekli bilgilendirmenin yapıldığını kabul ve beyan etmektedir.
• Katılımcı, şahsına ait kişisel veriler ile ilgili haklarını ve bu verilerin işlenmesine ilişkin olası değişiklikleri www.aydindoganvakfi.org.tr internet sitesinden öğrenebileceğini;
• Kişisel verilerin Aydın Doğan Vakfı tarafından işlenmesine ilişkin bir talebi olması durumunda, talebini Aydın Doğan Vakfı, Burhaniye Mahallesi Kısıklı Cad. No: 65 34676 Üsküdar İstanbul/Türkiye adresine ıslak imzalı olarak gönderebileceğini,
• Yapacağı bu başvuru sırasında haklarını kullanmak için yapacağı başvuru sırasında kullanmayı talep ettiği hakka ilişkin açık ve anlaşılır bilgi vereceğini, başvurucunun ilgili kişi olduğunu ispat için kimliğini başvuru sırasında tevsik etmesi ve bu nedenle kimlik bilgilerini de başvuru ile birlikte göndermesi gerektiğini ve başvuru sonucunun tarafıma iletilmesi için iletişim bilgilerini paylaşmasının da gerekli olduğunu ve tüm bu hususlarda yarışmaya katılım öncesinde aydınlatılmış olduğunu kabul ve beyan etmektedir.
10. İlk üç dereceye girenlerin, ödül törenine gelmeleri için gereken yol ve konaklama giderleri Vakıf tarafından karşılanacaktır.
11. Ödül alamayan karikatürler, sahiplerinin 1 yıl içerisinde Vakfa yazılı olarak başvurmaları halinde iade edilecektir. Bu süre geçtikten sonra Vakfın yükümlülüğü sona erer.
12. Yarışmaya son katılma tarihi 5 Mayıs 2017 Cuma günüdür.
13. Jüri üyeleri, üyelik yaptıkları yıl yarışmaya katılamazlar.
14. Yarışmaya gönderilen karikatürlerin Sanal Müze’de yer alması konusunda karar verme yetkisi Aydın Doğan Vakfı’na aittir.

ÖDÜLLER
“Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar” Ödülü: 8.000 ABD Doları
Birinci : 8 000 ABD Doları ve Aydın Doğan Vakfı Birincilik Ödülü
İkinci : 5 000 ABD Doları ve Aydın Doğan Vakfı İkincilik Ödülü
Üçüncü : 3 500 ABD Doları ve Aydın Doğan Vakfı Üçüncülük Ödülü
Başarı Ödülü : 500 ABD Doları ve Aydın Doğan Vakfı Başarı Ödülü
(Eşitlik halinde, parasal ödüller bölüşülebilir. En az 5, en çok 12 sanatçıya Başarı Ödülü verilecektir)

*

“Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar” Ödülü


Dünya nüfusunun yarısını oluşturan kadınlar hala iş hayatında, siyasette, bilimde, akademide erkeklerle eşit düzeyde temsil edilmez ve ayrımcılığa uğrarlarken adalet, özgürlük, eşitlik gibi idealleri hayata geçirmek mümkün değil. Ancak kadınlar güçlendiği zaman dünyamız daha sağlıklı, barış ve refah dolu bir yer olabilir.

Hala dünyanın en gelişmiş ülkelerinde bile farklı şekillerde gördüğümüz cinsiyet eşitsizliğinin önüne geçmenin tek olmasa bile başlıca koşullarından biri kız çocukların eğitimi. Kız çocuklarının kendi seçimlerini yaparak hayatlarına yön verebilmeleri, toplumda ve iş hayatında hak ettikleri yere ulaşabilmeleri için kesintisiz, kaliteli eğitime erişmeleri şart. Fakat bu da tek başına yeterli değil. Eğitime katılmanın da ötesinde okul içinde ve dışında kız çocuklara ve genç kadınlara var olan potansiyellerini ortaya çıkarabilmeleri için gerekli her türlü fırsatı yaratmak, yaşam boyu bilgi ve becerilerini geliştirebilmelerini sağlamak, okuldan işgücüne geçerken karşılaştıkları engelleri bir bir kaldırmak her birimizin sorumluluğu.

Aydın Doğan Vakfı da bu sorumluluğunun bilincinde, kız çocuklarının eğitimi ve güçlendirilmesi alanında çalışıyor.
Bu kapsamda, bu yıl da “Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar” konusu ile ilgili gönderilecek karikatürler arasından seçilecek birinciye 8.000 ABD Doları tutarında ödül verilecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder