21 Mayıs 2018

ORTAOKULLAR ARASI ULUSAL KARİKATÜR YARIŞMASI



T.C. BOYABAT KAYMAKAMLIĞI
YAŞAR TOPÇU YBO, ORTAOKULLAR ARASI
ULUSAL KARİKATÜR YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

*Boyabat Yaşar Topçu Yatılı Bölge Ortaokulu, köy çocuklarının eğitim gördüğü ve özellikle resim ve karikatür alanlarında ulusal ve uluslararası başarılarıyla tanınan yatılı bir okuldur.
*Yarışmanın amacı, dünyamızın ve insanlığın savaş, açlık, sağlık, çevre vb. alanlardaki ortak sorunlarına duyarlı çocuklarımızı ortak bir dil olan “karikatür dilinde” buluşturarak bu sorunlara dikkat çekmek, çözüm aramak ve bu konuda duyarlılıklar oluşturarak bir gelecek tasarımı ortaya koymaktır…
1- Yarışmanın konusu: “GELECEKTEKİ DÜNYA”            
2- Yarışma Türkiye geneli resmi ve özel tüm ortaokulların 5-6-7-8. sınıflarına açıktır.
3- Karikatürler en az A4 (21 X 29.7 cm)  en fazla A3 (29.7 X 42 cm) boyutlarında olmalıdır.
4-Yarışmacılar en çok üç karikatürle yarışmaya katılabilirler.
5- Gönderilecek karikatürler daha önce yayınlanmış olabilir ancak daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış olmalıdır.
6- Başka çizerlerin karikatürlerinden “kopya edilen”, esprisi alınıp “yeniden çizilen” ve yetişkin müdahalesi içeren karikatürler seçici kurul tarafından yarışma dışı bırakılacak ve bu konudaki sorumluluk katılımcıda olacaktır.
7- Gönderilecek karikatürlerde her türlü teknik (siyah-beyaz, renkli, dijital vb.) serbesttir. Bilgisayarda üretilen ve dijital baskı olan çalışmalar ıslak imzalı olmak koşuluyla kabul edilecektir.
8-Yarışmada ödül alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürler bir albümde toplanacak ve eseri yer alan çizerlere başarı belgeleriyle birlikte gönderilecektir.
9- Yarışma karikatürleri “katılımcıların (öğrenci velilerinin) rızası olmak kaydıyla” geri gönderilmeyecek, sergi, albüm vb. kültürel amaçlı etkinliklerde kullanılabilecektir.
10- Katılımcılar karikatürlerinin arkasına büyük harflerle adını, soyadını, yaşını, okulunu, sınıfını, okul adresini ve okul telefonunu yazmalıdır.
11-  Gönderilecek karikatürlerin en geç “14 Aralık 2018” Cuma günü mesai saati bitimine kadar “YAŞAR TOPÇU YBO, Ortaokullar Arası Ulusal Karikatür Yarışması BOYABAT/SİNOP” adresine ulaşmış olması gerekmektedir.
12- Ödüller;  1.’lik Ödülü: Tablet Bilgisayar+Madalya+Başarı Belgesi
                      2.’lik Ödülü: Tablet Bilgisayar+Madalya+Başarı Belgesi                      
                      3.’lük Ödülü: Tablet Bilgisayar+Madalya+Başarı Belgesi                                            
Tebeşir Karikatür Grubu Özel Ödülü:  Tablet Bilgisayar+Plaket+Başarı Belgesi
YT YBO  Karikatür Kulübü Özel Ödülü: Karikatür Albümü Seti+Madalya+Başarı Belgesi
Başarı Ödülleri (10 Adet): Madalya+Başarı Belgesi                                                                                       
13- Yarışma sonuçları 10 Ocak Perşembe günü  yasartopcuybo.meb.k12.tr” adresinden, sosyal medya ve basından duyurulacaktır. Sergi açılışı ve ödül töreni daha sonra açıklanacak bir tarihte Boyabat’ta gerçekleştirilecektir. Törene katılacak olanların yol masrafları dışındaki konaklama ve yemek masrafları karşılanacaktır. Törene katılamayan çizerlerin ödülleri adreslerine gönderilecektir.
14- Yarışmaya seçici kurul üyeleri ve birinci derece yakınları ile yarışmayı düzenleyen “Yaşar Topçu YBO” öğrencileri katılamazlar.
15- Yarışma seçici kurulu: Aşkın AYRANCIOĞLU (Eğitimci/Karikatürist), Erhan Yaşar BABALIK (Eğitimci-Karikatürist), Gülçin ÇALIŞKAN (Öğrenci-Karikatürist), Fahriye ÇITAKLI (Eğitimci-Karikatürist), Abdulhakim ORHANOĞLU (Öğrenci-Karikatürist), Gülfidan Özdilek (Eğitimci-Karikatürist), Hüseyin TANYERİ (Karikatürist),   Sümeyra TOKA (Öğrenci-Karikatürist), Kamil YAVUZ (Eğitimci-Karikatürist), Kesim YILDIZ (Raportör)
15- Yarışmaya katılan çizerler yukarıdaki koşulları kabul etmiş sayılırlar.

(Not: Halen 8. Sınıfta okuyan öğrenciler 9. Sınıfa başlamadan önce –gelecek öğretim yılı başlamadan-eserlerini göndermelidirler…)
“Gelecekteki Dünya”mızla ilgili umutlarını, kaygılarını, düşüncelerini, tasarımlarını bizimle paylaşacak genç karikatüristlerimize teşekkür eder, başarılar dileriz...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder