23 Ekim 2018

MİZAH YAZARI AHMET ZEKİ YEŞİL’İN YENİ KİTABI ‘NASRETTİN HOCA ARAMIZDA’ RAFLARDA


MİZAH YAZARI AHMET ZEKİ YEŞİL’İN YENİ KİTABI ‘NASRETTİN HOCA ARAMIZDA’ RAFLARDA
Mizah yazarı Ahmet zeki Yeşil’in yani kitabı “Nasrettin Hoca Aramızda” okuruyla buluşuyor. Nasrettin Hoca, günümüzde yaşasaydı karşılaştığı olaylara ve kişilere ne tepki verirdi ne söylerdi? Bu sorunun yanıtı, Mühür Kitaplığı tarafından basıma hazırlanan “Nasrettin Hoca Aramızda” başlıklı kitapta. Fıkraların bir kısmı edebiyat/sanat ve mizah dergilerinde yayımlandı. Kapak karikatürünü ise, Almanya/Berlin’de yaşayan karikatür sanatçısı Hayati Boyacıoğlu çizdi.
Kitap hakkında bilgi veren Yeşil, “Nasrettin Hoca, içinde yaşadığı toplumu ve bireyleri mizah diliyle eleştirmekte ve bilgiyi tebessüm ettirerek vermektedir. Bu kitaptaki fıkralar da aynı çizgide olup, öykü tadındadır. Fıkralar derleme olmayıp, tarafımdan yazılmıştır. Konular, günümüzde geçmektedir. Kitap Diyarbakır, Eskişehir ve Kayseri kitap fuarında yer almış olup, Kasım ayında TÜYAP 37. İstanbul kitap fuarında okuruyla buluşacaktır” dedi.  


Yeşil, son olarak şunları söyledi: “Bu kitap, değerlerimize değer katma çabasıdır. İçinde bulunduğumuz çağda Nasrettin Hoca’ya çok ihtiyacımız var. Kitabı hem büyükler hem de küçükler okuyabilecek. Kendinizi çevrenize dinletmek ve dikkatlerini çekmek istiyorsanız, bu kitabı mutlaka okuyunuz."

Ahmet Zeki Yeşil’in, biri şiir olmak üzere 4 mizah kitabı bulunmaktadır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder