15 Ocak 2019

İNSAN OLMA SANATI ‘’ MERHAMET ‘’ KARİKATÜR SERGİ DAVETİ


İNSAN OLMA SANATI ‘’ MERHAMET ‘’ KARİKATÜR SERGİ DAVETİ

KONU:
Karikatür Sergisinin Konusu ; İnsan olma sanatı ‘Merhamet’

AMAÇ
İnsanı insan yapan ve ahlakın temelini oluşturan merhamet; her şey kaybedilse bile kaybedilmemesi gereken bir duygudur. Bu nedenledir ki; merhametli olmak mükemmel olmaktan çok daha iyidir. İnsanoğlu hayatta kalabilmek için; birbirine ihtiyaç duysa da; hayatta karşılıksız yapılan tek şey de merhamet sahibi olmaktır. Buna dikkat çekmek için; İzmir Katip Çelebi Üniversitesi “İNSAN OLMA SANATI ‘MERHAMET’ ” konulu bir karikatür sergisi düzenleyecektir.
KATILIM KOŞULLARI
1. Sergiye katılacak tüm eserler “MERHAMET” ana temasıyla ilişkilendirilmek zorundadır.
2. Sergi tüm sanatçılara açıktır. Herhangi bir kısıtlama yoktur. Sergiye en fazla 3 karikatürle katılınabilir. Sergiye gönderilen karikatürler daha önce yayınlanmış olabilir.
3. Katılımcı, sergiye gönderdiği eserlerin tümüyle kendisine ait olduğunu ve kendisi tarafından çekildiğini diğer hususlarla birlikte kabul ve beyan eder.
4. Seçici kurul tarafından sergilemeye layık görülen eserlerle ilgili herhangi bir telif ödemesi yapılmayacaktır. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörlüğü katılımcıların eserleriyle ilgili izinler ve telif haklarıyla ilgili herhangi bir sorumluluk kabul etmemektedir.
5. Sergiye katılan eserler, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi tarafından hazırlanacak olan çeşitli tanıtım materyallerinde (katalog, dijital baskı, afiş vb.) eser sahibinin ismi kullanılarak yayınlanabilecektir. Eser sahibi yayınlanan eserlerle ile ilgili olarak hiç bir koşulda telif talep edemez ve sergiye katılanlar bu şartları kabul etmiş sayılır. 
6. Sergi kapsamında eser sahiplerinden herhangi baskı gideri talep edilmeyecektir.
7. Sergiye katılanlar bu şartnamedeki hükümleri tümüyle kabul etmiş sayılırlar.
8. Sergiye katılım ücretsizdir.
9. Sergiye katılım formu ve şartnamesinde tek kişinin imzası bulunmalıdır ve imza sahibi, eserin yasal sahibi olmalıdır. Eserin oluşmasında kaç kişi bulunursa bulunsun, katılım belgesi sadece belgelerde imzası bulunan eserin yasal sahibine verilecektir. Ayrıca, söz konusu belgelerde belirtilecek tüm bilgilerin doğruluğu, imza sahibini bağlar. Bu bilgiler nedeniyle doğabilecek hukuksal sorumluluk, imza sahibine aittir.
TEKNİK KOŞULLAR
1. Eserler, “Merhamet” kavramını temsil eder nitelikte yaratıcı bir forma sahip olmalıdır.
2. Çizim tekniği serbest olup karikatürler renkli veya siyah beyaz olabilir.
3. Sergi başvurularında aşağıdaki koşullar dikkate alınmalıdır.
a) Sergiye katılacak dijital görseller jpg/JPEG formatında, 300 dpi çözünürlükte, 7-12 sıkıştırma formatı ile kısa kenar en az 1920 piksel, uzun kenar en fazla 3200 piksel kaydedilmelidir. Fotoğrafların her biri 1Mb’den küçük olmamalı ve 4 Mb’yi de geçmemelidir.
b) Eserler sadece dijital olarak kabul edilecektir. Basılı olarak yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.
ESERLERİN TESLİM ŞEKLİ
Eser ya da eserler (en fazla üç) yukarıda detaylı olarak belirtildiği şekilde, Katılım Formu ile birlikte  elektronik olarak merhametikcu2018@gmail.com adresine en geç 15 Mart 2019 günü saat 17.00’ye kadar gönderilmelidir. Gönderim esnasında e-postada yaşanacak gecikme veya kaybolmalarda sorumluluk katılımcıya aittir. Belirtilen gün ve saatten sonra gönderilen tasarımlar sergilemeye dahil edilmeyecektir. Belirtilen adrese aynı eserle ilgili birden fazla posta gönderimi yapılmamalıdır.
SEKRETERYA
Buse Karakaşlı
Fadime Çetin
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi
Çiğli Ana Yerleşkesi 35620 İZMİR

E-POSTA:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder