24 Nisan 2019

ASLI ALPAR SERGİSİ BÜYÜK İLGİYLE AÇILDI


Karikatürist Aslı Alpar’ın Karikatür Sergisi Ankara izleyicisinin yoğun ilgisiyle açıldı. Toplumsal konulara bakışındaki farklılık ve anlatım diliyle anlatan sanatçıyı sevenleri yalnız bırakmadı.
DUYARLI ÇİZGİLERİN SAHİBİ BİR İNSAN
Açılış konuşmasında Atölye Kurucusu Emre Yılmaz “Yine harika bir kalabalıkla karşı karşıyayız. Karikatür Atölyemizin on ikinci sergisi oldu. Heyecanla bu günü bekliyorduk. Aslı’yı hepiniz tanıyorsunuz. Yeni kuşaktan oldukça takipçisi olan ve duyarlı çizgilerin sahibi bir insan. Çizgilerine, işlediği konulara ve bakış açısına hayran olmamak mümkün değil. Kendisine ve ilgi gösteren herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.
KARİKATÜRİSTLER ÇOK ZOR BİR İŞ YAPIYOR
Aslı Alpar konuşmasında “Öncelikle Karikatür Atölyesi’ne teşekkür ediyorum. Çok zor bir iş yapıyorlar. Karikatür diğer sanatlar gibi maddi getirisi çok olan bir sanat değil. İnsanlar evlerine resim alır ama karikatür almayı tercih etmezler. Başka bir kültürün konusudur karikatür. Sıkıntılı dönemlerde karikatür çıkışa geçer ama mecralar daralınca çizerlerin işi çok zorlaşıyor. Çünkü geçimlerini sağlamak zorundalar. Çoğu çizer başka işler yapıp geçimini sağlamaya çalışıyor. Ama Karikatür Atölyesi sadece bu işi yaparak ayakta durmaya çalışıyor. Bu nedenle zor bir iş yapıyorlar. Kendilerini tebrik ediyorum. Ayrıca iki teşekkürüm var. Birincisi aileme. Beni olduğum gibi kabul ettikleri için anneme, kardeşime ve eşime. İkinci teşekkürümde çizgilerime yön veren ve bakış açımı genişleten tüm yol arkadaşlarıma.” dedi.
Aslı Alpar’ın sergisi 9 Mayıs tarihine kadar Karikatür Atölyesi’nde izlenebilir.
Adres: Konur 1 Sk. Pınar Apt. 19/6 Kızılay/ANKARA
Telefon: 0 535 625 10 22
Karikatür Atölyesi








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder