10 Eylül 2019

KARİKATÜR ATÖLYESİ SEZONU NEZİH DANYAL SERGİSİ İLE AÇIYOR


Geçtiğimiz sezon Usta Karikatüristleri Ankaralı sanatseverlerle buluşturan Karikatür Atölyesi yeni sezonda da yeni yerinde ilgi çekici sergilerle izleyicinin karşısında olacak.
DÜNYA ÇAPINDA BİR SANATÇI
1945 yılı İzmit doğumlu olan Nezih Danyal 1960 yılından bu yana hem Türkiye hem de Dünyada yapmış olduğu çalışmalarla tanınan bir sanatçı. 1991 yılından başlayarak yedi yıl süre ile TRT 1’de “Gün Başlıyor” programı içinde “Haftanın Karikatürü” köşesini hazırladı ve sundu. ‘Haftanın Karikatürü’ köşesinde yer alan karikatürler TRT tarafından 2000 yılında kitap olarak basıldı. On karikatür albümünden ikisi, “Devir” İtalya`nın Pescara kentinde düzenlenen 3.Uluslararası Karikatür Yarışması´nda, “Sergiler” 13.Hollanda Karikatür Festivali’nde ödüllendirildi. Karikatüre yeni başlayanlar için “Haydi Karikatür Çizelim” yardımcı kitabını hazırladı.1994 yılında Karikatür Vakfı’nı kurdu.1995 yılından başlayarak 20 yıl boyunca “Uluslararası Ankara Karikatür Festival”lerini düzenledi. Nezih Danyal, FECO (Uluslararası Karikatür Kuruluşları Federasyonu) Türkiye başkanıdır.
GLOBANATOLIZATION SERGİSİ DÜNYANIN ÖNEMLİ ŞEHİRLERİNDE SERGİLENDİ
Danyal’ın ”GLOBANATOLIZATION” sergisi Dünyanın önemli şehirlerinden Berlin, Roterdam, Paris, Tahran, Hirosaki (Japonya), Osieck (Hırvatistan), Varşova, Legnica (Polonya), Atina ve Lefkoşa’dan sonra Ankara’da Karikatür Atölyesi’nde sergilenecek.
18 Eylül saat: 18:30’da Nezih Danyal’ın katılımıyla açılacak olan sergiye tüm sanat severler davetlidir.
Adres: Üsküp Caddesi (Çevre Sokak) 19/A Çankaya/Ankara
Telefon: 0 535 625 10 22

NEZİH DANYAL

1945/İZMİT doğumlu olan NEZİH DANYAL 1960 yılından bu yana, yüzün üzerinde yayın organında  karikatürler, çizi diziler çizdi. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda birçok ödül kazandı. Yurtiçi ve yurtdışında çeşitli kentlerde sergiler açtı.

”GLOBANATOLIZATION” sergisi başta Berlin, Roterdam, Paris, Tahran, Hirosaki (Japonya), Osieck (Hırvatistan), Varşova, Legnica (Polonya), Atina, Lefkoşa, olmak üzere çeşitli kentlerde sergilendi. Karikatürleri müzelere ve özel kolleksiyonlara alındı.

On karikatür albümünden ikisi, Devir” İtalya`nın Pescara kentinde düzenlenen 3.Uluslararası Karikatür Yarışması´nda, Sergiler” 13.Hollanda Karikatür Festivali’nde ödüllendirildi. Karikatüre yeni başlayanlar için Haydi Karikatür Çizelim” yardımcı kitabını hazırladı.

1991 yılından başlayarak yedi yıl süreyle TRT1`de yayınlanan n Başlıyor” programı içinde Haftanın Karikatürü” köşesini hazırladı ve sundu. ‘Haftanın Karikatürü’ köşesinde yer alan karikatürler TRT tarafından 2000 yılında kitap olarak basıldı.

1980 yılında Sanat Sevenler Derneği Ulusal Kültüre Katkı” armağanıyla, 1999 yılında FECO (Karikatürcü Kuruluşları Federasyonu ‘Promotor Cartoon Art’, 2004 yılında da FECO Fellowship’ ödülleriyle ödüllendirildi.


1994 yılında Karikatür Vakfı”nı kurdu.1995 yılından başlayarak 20 yıl boyunca Uluslararası Ankara Karikatür Festival”lerini düzenledi. Nezih Danyal, FECO (Uluslararası Karikatür Kuruluşları Federasyonu) Türkiye başkanıdır.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder