10 Aralık 2019

SAİT MUNZUR KARİKATÜR SERGİSİ KARİKATÜR ATÖLYESİ’NDE AÇILIYOR


SAİT MUNZUR KARİKATÜR SERGİSİ 13 ARALIK’DA KARİKATÜR ATÖLYESİ’NDE AÇILIYOR

Ankaralı usta karikatürist Sait Munzur’un sergisi 13 Aralık’ta Karikatür Atölyesi’nde açılıyor. Sanatçının son dönem orjinal çalışmalarından oluşan sergi Ankaralı sanatsever ile buluşacak.

1959 yılı Erzincan doğumlu olan sanatçı çok küçük yaşlarda Ankara’ya geldi ve eğitim hayatını Ankara’da tamamladı. Gazi Resim ve Dil Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde Türk Edebiyatı eğitimi aldı. Karikatüre 1972 yılında başlayan Sait Munzur’un ilk karikatürü 1973 yılında Gırgır dergisinde yayınlandı. 1983-1984 yılları arası Sıfır dergisini çıkaran Munzur’un çok sayıda Ulusal ve Uluslararası Yarışmadan ödülü bulunmaktadır.

Birçok yayın organında çizgileri yayınlanan Munzur hala çeşitli yayınlarda çalışmaktadır. Çocuk kitapları alanında da yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Munzur Kültür Bakanlığı’nın düzenlediği Cumhuriyetimizin 75.yılı” Yarışmasında Yeşil Bisiklet” adlı kitabı ile Büyük Ödülün sahibidir.

13 Aralık Cuma günü saat: 18:30’da Sait Munzur’un katılımıyla Karikatür Atölyesi’nde açılışını yapacak olan sergiye tüm sanatseverler davetlidir.

Adres: Üsküp Caddesi (Çevre Sokak) 19/A Çankaya/Ankara
Telefon: 0 535 625 10 22
Web: www.karikaturatolyesi.com
e-posta: karikaturatolye@gmail.com








SAİT MUNZUR

1959 yılında Kemaliye’de (Erzincan) doğdu.

İlk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Gazi Üniversitesi Resim, Dil Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde Türk Edebiyatı eğitimi aldı.

Karikatüre 1972 yılında başladı. İlk karikatürü 1973 yılında Gırgır dergisinde yayınlandı.

1983-1984 yılları arası Sıfır adını verdiği mizah dergisini çıkardı. Ulusal ve Uluslararası Karikatür Yarışmalarına katıldı ve ödüller aldı. Abdi İpekçi Karikatür Yarışması Birincilik Ödülü (1995), Aydın Doğan Vakfı Karikatür Yarışması İkincilik Ödülü (2001), Gabrovo (Bulgaristan) Birincilik Ödülü (1983), Küba Uluslarası Mizah Bienali Birincilik Ödülü (2007) kazandığı ödüllerden bazılarıdır.

11 karikatür, 1 resim sergisi açtı. Karma sergilere katıldı. Birçok dergi ve gazetede karikatürleri yayınlandı. Çocuk kitapları resimledi.

Kültür Bakanlığı’nın düzemlediği “Cumhuriyetimizin 75.Yılı” Yarışması’nda “Yeşil Bisiklet” adlı kitabı ile Büyük Ödülü kazandı.

“Güldük Yine de” adlı bir karikatür kitabı vardır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder