09 Mart 2020

1. ULUSAL SİGORTA KARİKATÜR YARIŞMASI



TÜRKSİGORTA
KIBRIS TÜRK KARİKATÜRCÜLER DERNEĞİ

1. ULUSAL SİGORTA KARİKATÜR YARIŞMASI
(LEFKOŞA – KUZEY KIBRIS 2020)

AMAÇ VE KONU:

İklim Değişikliği Risklerini Azaltmada Sigorta’nın Önemi…

TürkSigorta. olarak, yarışma konusunu belirlememizin amacı, bir kişinin ya da bir şirketin Küresel Isınma sonuçları karşısında taşınır ve taşınmaz mallarına ilişkin maruz kalabileceği risklere dair önceden ödeyeceği primler ile, doğabilecek zararları gidermek amaçlı sigortalama önlemleri ve yöntemleri konusunda farkındalık yaratmaktır.

Yarışmaya gönderilecek eserler, Küresel Isınma’nın etkileri sonrasında oluşabilecek sağlık, trafikte kayıtlı araçlar ile tüm taşınır ve taşınmaz mallara yönelik riskler; konut ve işyerlerinin maruz kalabileceği zararlar, yangın, deprem, sel ve su baskını, fırtına, yer kayması, taşıt çarpması, hırsızlık vd. riskler ile araç sigortaları, seyahat vb. sigorta paketleri konusunda felsefi ve siyasi çizgisel görüşlerin yansıtılmasıdır. Üretilecek eserlerde, ırk, renk, dil, din, cinsiyet, cinsel yönelim, inanç, etnik köken ayrımcılığı yapılmamalıdır.

KATILIM KOŞULLARI:

1 – Bu Yarışma, 18 yaş üstü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı amatör – profesyonel tüm karikatürcülere veya karikatür çizebilen herkese açıktır.
2 – Yarışmaya gönderilecek eserler orijinal olacaktır. Fotokopi kabul edilmez. Ölçü: A4 veya A3. Siyah – beyaz veya renkli. Her katılımcı isim, soy isim, adres, telefon, e-posta adresini karikatürün arkasına yazacak; fotoğraf ve kısa özgeçmiş gönderecektir.

3 – Yarışmaya gönderilecek eserler karikatür tarzında olmalıdır. Resim veya illüstrasyon tarzındaki eserler kabul edilmez. Karikatürler yazısız olmalıdır.

4 – Yarışmaya en fazla 2 eser ile katılmak mümkündür. Ancak, bir katılımcıya birden fazla ödül verilmez.

5 – Eserler en geç 30 Mayıs 2020 tarihine kadar, belirtilen adrese posta veya kargo ile ulaştırılmış olmalıdır. Eserlerin gönderilmesinde meydana gelebilecek kayıp, gecikme ve hasardan çizer sorumlu olacaktır.

6 – Yarışmaya gönderilecek eserlerin yayınlanmış veya yayınlanmamış olmaları önemli değildir.

7 – TürkSigorta ve Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği temslcilerinden oluşacak Seçici Kurul Üyeleri’nin değerlendirmesine sunulan ve finale kalan eserler, yarışmanın resmi web sayfasında yayınlanacak; karikatürcülerin, karikatürcü örgütlerinin, benzer – taklit – çalıntı karikatürlere karşı oluşturulan uluslararası organizasyonların dikkatine ve itirazına getirilecektir. Finale kalan herhangi bir karikatürün çalıntı – taklit veya benzer olduğu belgelendiği taktirde, bir sonraki yüksek puan alan finalist karikatür ödüllendirilir.

8 – Yarışmada ödül kazanan eserlerin yanısıra, Seçici Kurul’un uygun göreceği sayıdaki eser bir albüm halinde yayınlanabilir. Albümün yayınlanması durumunda eseri yayınlanan çizerlere birer adet albüm ücretsiz olarak gönderilecektir.

9 – Yarışmaya gönderilen eserler, online olarak veya açık yada kapalı mekanlarda ve/veya internet ortamında ve/veya sosyal medyada ve/veya basılı ve görsel medyada ve/veya reklam amaçlı tüm materyallerde, TürkSigorta veya Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği’nin belirleyeceği tarihlerde ve istenilen zaman aralıklarında TürkSigorta logosunun rahatlıkla görünür ebatta olması kaydıyla sergilenebilecek veya yayınlanabilecektir.

10 – KKTC vatandaşı çizerler dışında, yarışmada ilk üç ödülü Türkiye Cumhuriyeti çizerlerinin kazanması durumunda ödül törenine katılmaları için gerekli ulaşım ve konaklama giderleri TürkSigorta tarafından karşılanacaktır.

11 – KKTC vatandaşı çizerler dışında, Özel Ödül kazanan Türkiye  Cumhuriyeti çizerlerinin ödül törenine katılmaları kendi imkanlarınca sağlanacak; konaklama ve diğer giderler TürkSigorta tarafından temin edilecektir.

12 – Yarışmaya gönderilen eserler, ödül alsın veya almasın geri iade edilmeyecektir. Eserlerin her türlü kullanım hakkı TürkSigorta Ltd.’de saklı olmak kaydı ile, Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği’nin arşivinde muhafaza edilecektir...  

ÖDÜLLER:

Birincilik Ödülü: 4.000 TL + Plaket.
İkincilik Ödülü: 2.250 TL  + Plaket.
Üçüncülük Ödülü: 1.500 TL + Plaket.
5 Çizere Özel Ödül (Plaket)

ESER GÖNDERİM ADRESİ:
Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği
(1. Ulusal Sigorta Karikatür Yarışması)
Posta Kutusu: 455
Lefkoşa – Kuzey Kıbrıs
Kargo Gönderileri İçin:
Hüseyin Çakmak, 0533 866 99 90 bilgileri kullanılabilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder