06 Nisan 2020

11. Uluslararası Eskişehir Karikatür Festivali



11. International Eskisehir  Cartoon Festival
‘OUR DIFFIRENCES AND SIMILARITIES’
Eskisehir, TURKEY

 Değerli Karikatürist Dostumuz,
Eskişehir Uluslararası Karikatür Festivali, Aktiffelsefe Kültür Derneği tarafından iki yılda bir gerçekleştirilen kültürel bir faaliyettir. İstanbul’da başlayan ve daha sonra Eskişehir’de devam eden festivalin bu yıl, on birincisini düzenlemekteyiz. Önceki yıllarda; Karma (1997), Doğu – Batı (2000), Su ve Yaşam (2003), Küresel Isınma (2005), Kültürlerarası Hoşgörü (2007), Enerji (2009), Felsefe (2012), Gönüllülük (2014), Dünya Mirası (2016) konularında yapılan festivalin onuncusu Siyah-Beyaz ‘Uzlaşma’ üzerineydi. Eskişehir Kent Konseyi işbirliği ile düzenlenen Siyah - Beyaz ‘Uzlaşma’ konulu festivale 287 karikatürist, 52 ayrı ülkeden 961 karikatür ile katıldı. Festival, Eskişehir Haller Gençlik Merkezi’nde festival konusundaki panel ile başlayan bir sergi ile gerçekleştirildi.

Bu yıl on birincisini düzenlediğimiz Uluslararası Eskişehir Karikatür Festivali’nin konusu “Farklılıklarımız ve Aynılıklarımız” olarak belirlendi.

Aktiffelsefe farklı konularda yaptığı gönüllü çalışmalarla, genel olarak modern dünyanın sorunlarına çözümler yaratmak için birey ve toplumun ikisine de imkân verebilecek bütünsel bir gelişme yolu önerir. 
Bu kapsamda farklılıklar ve aynılıkların, ayrışmaya değil birleşmeye götüren, bütün içinde yerimizi bulmamızı ve tüm canlıları anlamamızı sağlayan bir yol olduğu fikri, 11. Uluslararası Eskişehir Karikatür Festivali'nin konusunu oluşturmaktadır.
Antik Çağ'ın en etkili kurumlarından biri olan ve dünyaca ünlü kütüphanesiyle bilinen İskenderiye Okulu'nda birçok kişinin eğitilmesine öncülük eden filozof Hypatia, pek çok farklılığın, farklı görüşün ortaya çıktığı bir zamanda yaşamıştır. Hayatı boyunca bu farklılıkların insanları ayırmalarına engel olmaya çalışmış, bizi birleştiren şeylerin ayıranlardan daha fazla olduğuna dikkat çekmiştir. Hypatia'nın mücadelesinden ilhamla, sahip olduğumuz ortak yönlerin yanı sıra farklılıkların da bizi birleştirebileceği ve daha iyi bir toplum oluşturmamıza yardımcı olabileceği fikri düşünülmeye değerdir.
Milyonlarca kum tanesinden oluşan bir sahildeki tanelerden hiçbiri aynı değildir, buna rağmen bütünün içinde, bir arada, uyumlu bir şekilde bulunabilirler. Biz de dünya üzerinde yaşayan milyonlarca farklı canlıyız. Her bir tür ve canlının kendine özgü oluşu, dünya üzerindeki uyum ve düzenin bir parçasıdır. Farklı ve aynı olan yönlerimiz, iyi ya da kötü değil, hayata dair, doğal ve fark ettikçe bizi ileriye taşıyan faktörler olacaktır. 
Aynılık, iki şeyin birbirine güç vermesi için çok iyi bir fırsattır, farklılık ise her zaman birbirimizden öğrenebileceğimiz yeni şeyler olduğuna işaret eder. Farklılıkların ve aynılıkların bir sorun olmadığını, tam tersine farklı bakış açılarına ve yaşam tarzlarına hoşgörü göstermenin daha iyi bir toplumu oluşturan olmazsa olmaz bir koşul olduğunu düşünüyoruz. Sahip olduğumuz farklılıkların ve aynılıkların doğallığı fikrinden yola çıkarak 'Farklılıklarımız ve Aynılıklarımız' konulu karikatürlerinizi bekliyoruz. 
Bu festivalde sergilenecek eserler daha sonra Türkiye’de; Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, İstanbul, İzmir, İzmit, Mersin illerindeki şube ve temsilciliklerde ve Aktiffelsefe Kültür Derneği’nin yurtdışında işbirliği yaptığı diğer kuruluşlar tarafından düzenlenen organizasyonlar aracılığıyla sergilenerek, sanatseverlerin ilgisine sunulacaktır.

FESTİVAL İÇERİĞİ VE ETKİNLİKLER :
  • SERGİ: Kasım 2020 tarihinde ‘Aynılıklarımız ve Farklılıklarımız’ konusunda gelen karikatürlerden oluşan sergi düzenlenecektir..
  • PANEL: Sanat, bilim ve felsefe alanlarında davetlilerin katılımı ile “Aynılıklarımız ve Farklılıklarımız” konulu bir sempozyum gerçekleştirilecektir.
  • ETKİNLİKLER: Sergi alanında konu ile ilgili farklı etkinlik alanları oluşturulacaktır.
KATILIM KOŞULLARI :
KONU
  1. Serginin konusu “Farklılıklarımız ve Aynılıklarımız” dır. Bu tema dışında kalan eserler, festivale ve sergiye katılamaz. Bu konuda söz hakkı Düzenleme Kurulu’na aittir. Düzenleme Kurulu karikatürist Tan Oral başkanlığında çalışmaktadır.
TEKNİK
  1. Teknik Serbesttir. Siyah beyaz veya renkli olabilir.
  2. Boyut A4 veya A3 ebatıdır. Bu ebat dışındaki karikatürler değerlendirmeye alınacak fakat sergilenme hakkına sahip olmayacaktır.
  3. Sergiye bir veya birden fazla eserle katılabilinir.
GÖNDERİM ŞEKLİ (2 ŞEKİLDE MÜMKÜNDÜR)
  1. E-mail ile: contact@cartoonfest.org
    E-mail ile gönderilecek eserler 300 dpi çözünürlükte taranmalı ve JPEG formatında yüklenmelidir. (En fazla 2 MB) Eserler şu şekilde isimlendirilmelidir: sanatçıadsoyad_katılınanülke_eserno.jpeg (alikorkmaz_türkiye_1)
  2. Posta ile: Posta ile gönderilecek eserler paspartu ve çerçeve yapılmamalıdır. Ekteki katılım formu doldurulup geri gönderilmelidir.
Gönderim Adresi: Aktiffelsefe Kültür Derneği Vişnelik Mah. Gül Sok. No:18 26020 Eskişehir – Türkiye
ESERLERİN GERİ GÖNDERİMİ
  1. Eserler Aktiffelsefe Uluslararası Karikatür Festivali arşivine alınacak, geri gönderilmeyecektir. (Geri gönderim isteniyorsa özel bir not ile belirtilmelidir. )
ESERLERİN KULLANIM HAKLARI
  • Eserlerin her türlü kullanım hakkı, ticari amaç güdülmemesi kaydıyla Aktiffelsefe Kültür Derneği’ne aittir. Aktiffelsefe Kültür Derneği, eserleri yurtiçi ve yurtdışında yayınlayabilir, sergileyebilir, kitap, katalog, dergi vb. yayınlarında kullanabilir, yurtiçi ya da yurtdışında faaliyet gösteren başka bir derneğe ticari amaç gütmeksizin yayınlanma veya sergilenme amacıyla gönderebilir. Karikatüristin de tüm yayın ve mali hakları kendisinde saklıdır. Sergilenen karikatürler, bir festival kataloğunda toplanacak ve bu katalog ile basında çıkan haberler Aktiffelsefe Kültür Derneği sitelerinde (www.aktiffelsefe.org) ve karikatür festivali web sitesinde (www.cartoonfest.org) yayınlanacaktır. Paydaş olan Aktiffelsefe Kültür Derneği paylaşımlarından kendisi sorumludur.
ZAMANLAMA
  1. Eserlerin Karikatür Festivali Düzenleme Kuruluna ulaşması gereken son tarih 15 Ağustos 2020’dir.
AKTİFFELSEFE KÜLTÜR DERNEĞİ NEDİR?
Aktiffelsefe Kültür Derneği,1989 yılında kurulmuş, kazanç amacı gütmeyen siyasi ve dini bir nitelik taşımayan, gönüllülerden oluşan felsefi – kültürel bir harekettir.
Gerçekleştirilen kamu yararına faaliyetler ile topluma yardımda, kültürel etkinlikler ile kültür dünyasına katkıda, GEA arama – kurtarma faaliyetleri ile acil durumlarda ihtiyacı olanlara ve ekoloji faaliyetleri ile doğaya destekte bulunan Aktiffelsefe, tüm faaliyetlerini evrensel olan ilkeler doğrultusunda gerçekleştiriyor:
  • Farklı inançlar, toplumlar ve sosyal durumlardaki insanların doğa ve aktif – felsefi bir birlik ideali ile bütünleşmelerini sağlamak.
  • Sanatların, bilimlerin, inançların ve felsefenin karşılaştırmalı incelenmesiyle bütünsel bir bakışı sağlamak.
  • İnsanın kapasitesini geliştirmesi için kendini ve doğayı tanımasını ve doğa ile bütünleşmesini sağlamak.
Aktiffelsefe Kültür Derneği Eskişehir Şubesi 
Halkla İlişkiler Birimi
Aktiffelsefe Kültür Derneği
Vişnelik Mah. Gül Sok. No:18  26020 Odunpazarı - Eskişehir / TÜRKİYE
Tel: +90 222 220 51 66 
Whatsapp: +90 553 167 26 93

Sorularınız için e-posta gönderebilir, hafta içi ve sonu 09.00 ile 19:30 arasında telefon edebilirsiniz.


 KATILIM FORMU
İSİM:
SOYİSİM:

ÜLKE:

DOĞUM TARİHİ:
ADRES:
TELEFON:

E-MAİL:

INSTAGRAM:

SERGİLER:
1.
2.
3.

ÖDÜLLER:
1.
2.
3.

KİTAPLAR:
1.
2.
3.

Aktiffelsefe Kültür Derneği tarafından düzenlenen festivalin tüm şart ve koşullarını kabul ediyorum.

                                                                                                                    İmza



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder