24 Ağustos 2020

Uluslararası Sürdürülebilirlik İçin Dayanışma Karikatür Sergisi


Sürdürülebilir Yaşam Derneği (SUYADER) ve Karikatür Atölyesi işbirliği ile düzenlenen Uluslararası Sürdürülebilirlik İçin Dayanışma Karikatür Sergisi;   Küresel iklim krizinin nedenleri ve sonuçlarını, doğadaki diğer canlıların yaşam haklarına saygıyı vurgulayan, eleştirel ve farkındalık yaratan anlatımların yer aldığı  çizimler için karikatür sanatçılarına bir davettir.
Sürdürülebilirliğin rekabeti değil dayanışmayı içeren bir kavram olduğu bilincinden yola çıkarak sorumsuz  tüketim sonucu tükenmeye yüz tutan gezegenimizi yarışma ile değil dayanışma ile kucaklayamak ve sizlerin çizgileri ile  farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz.
Gönderilen eserler  oluşturulan jüri tarafından incelenecek ve sergilenmeye değer bulunan eserler bir albümde yayımlanacak ve bu albüm eser sahiplerine de gönderilecektir. Ayrıca seçilen karikatürler pandemi sürecinin akışına bağlı olarak belirlenecek bir tarihte Ankara'da sergilenecek, pandemi kısıtlamaları nedeni ile sergi salonlarının kapalı olması durumunda sanal sergi yapılacaktır.

Sergi için son başvuru tarihi 25 Eylül 2020’dir.

Sergi ile ilgili detaylı bilgiye https://www.suyader.org.tr  adresinden ulaşılabilir.

--
Karikatür Atölyesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder