12 Nisan 2021

Engelsizmir Karikatür yarışmasında finale kalan eserler belli oldu..

 

Engelsizmir Karikatür yarışmasında finale kalan eserler belli oldu..

Engelsiz yaşamın öncüsü olabilmek için yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından engellilerin sorunları ve çözümlerine yönelik olarak ENGELSİZ İZMİR kongre ve çalıştayları düzenlemektedir. Kongreler bilimsel olmasının yanında, kentsel yaşamda engellileri görünür kılacak bir dizi sanatsal, kültürel ve sosyal etkinliği ve düzenlenecek fuarı da kapsamaktadır. 

Bu amaç doğrultusunda, “ÖNYARGI VE EMPATİ" konulu ulusal bir karikatür yarışması düzenlenmiştir. Yarışmaya katılım herkese açıktı. En fazla 5 adet karikatür gönderiminin kabul edildiği yarışma iki kategoride düzenlendi. Gençler ve Yetişkinler kategorisi. Yarışmaya katılım 2 Nisan günü bitti. Jüri üyeliklerini Mustafa YILDIZ (Karikatürcü), Sadık PALA (Karikatürcü), Ahmet ÖNEL (Karikatürcü, Yazar) Eray ÖZBEK (Karikatürcü-Jüri Başkanı) ve Lütfü DAĞTAŞ (Gazeteci) yaptığı ve 147 Katılımcının 340 karikatürünü Pandemi koşulları nedeniyle Çevrimiçi  ve mail yoluyla yaptığı seçimlerde; yetişkinlerde 12 ve genç kategorisinde ise 4 karikatürü finale seçti.

İtirazlar için son tarih 17 Nisan..

Seçilen toplam onaltı eser, 12-17 Nisan 2021 tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve Engelsizmir’in sosyal medya hesaplarında ve çeşitli yarışma sitelerinde paylaşılacak. 

Finale kalan karikatürler arasında benzer, kopya veya daha önce ödül almış ve hileli karikatürlere rastlayanlar, yarışma komitesine bildirim yapabilecek. 

Bildirimlerin engelsizmir2021@gmail.com adresine gönderilmesi de mümkün. 

Finale kalan eserlerle ilgili itirazlar 17 Nisan Cumartesi günü saat 12.00’a kadar alınacak. 
Yarışmanın kesin sonuçları 19 Nisan’da yine İzmir Büyükşehir Belediyesinin ve Engelsizmir sosyal medya hesaplarında açıklanacak. (Haber: M. YILDIZ)





























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder