04 Mart 2008

TAN ORAL Cumhuriyet Gazetesi İle Yollarını Ayırdı!


Üniversitelerdeki başörtüsü yasağını çizgileriyle eleştiren Cumhuriyet gazetesinin karikatüristi Tan Oral, Yeni Şafak gazetesine verdiği röportajda “Kızların yaptıkları başkaldırı değil baş eğmeme. Başörtülüler ne zaman üniversiteye girse birileri rahatsız oldu” demişti. Medyatava internet sitesinin haberine göre 30 yılı aşkın süredir Cumhuriyet gazetesinde karikatürleri ile yeralan Tan Oral'ın Yeni Şafak gazetesine verdiği röportaj nedeni ile gazetesi ile yolları ayrıldı.

NE DEMİŞTİ?

-Rektörler televizyonlara çıkıp, ağızları köpürerek, gergin suratlarla, korku dolu ifadelerle açıklamalar yapıyorlar. Bu hiç sağlıklı bir durum değil. Bu acılar kısa bir süre daha yaşanacak. Ama merak etmeyin, bu insanlar saçmaladıklarını bir gün anlayacaklar. Bizi korkutan şeyler bir anda geçip gidecek.

- Başörtülü kızların yaptıkları başkaldırı değil baş eğmeme. Başörtülülerle uğraşan aynı zihniyet, daha önce de sakalı, pantalonu yasaklamıştı. Başörtülüler ne zaman okumaya başladılar birileri rahatsız oldu. Sınıf ayrılığı ortaya çıktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder