04 Nisan 2008

Burdur Müzesi 23. Karikatür Yarışması (09 Mayıs 2008)


Burdur Valiliği (Müze Müdürlüğü) ve İl Özel İdaresinin katkılarıyla 18 – 24 Mayıs 2008 tarihleri arasında kutlanacak olan “Müzeler Haftası” kutlama etkinliklerinden olarak; 23. Karikatür Yarışması düzenlenmiştir.

Son yıllarda kültür varlığı kaçakçılığı, yurtdışına kaçırılmış olan kültür varlıklarımızın yurdumuza geri getirilmesi çalışmaları, tarihi ve doğal sitler, anıt eserler ve tarihi çevre bilinci ile bilimsel araştırmalar ve arkeolojik kazılarla müzelerimiz ülkemizin gündeminde sürekli yer almış ve başlıca gündem konusu olmuştur. Amacımız karikatüristlerimizi özendirmenin yanısıra, konu ile ilgili düşünce ve eleştirilerini almak ve eski eser sevgisini geniş kitlelere yaymak ve bu konudaki mesajların ülkenin gündeminde sürekli olarak kalmasını sağlamaktır. Bu nedenle 18 – 24 Mayıs 2008 tarihinde 27. ncisini kutladığımız Müzeler Haftası kutlama etkinlikleri içerisinde “Eski Eser – Müze – İnsan İlişkileri” konulu karikatür yarışması düzenlenmiş olup, her yıl olduğu gibi bu yılda katkılarınızı bekler selam ve saygılarımı sunarım.

H. Ali EKİNCİ
Müze Müdürü

KATILIM ŞARTLARI

1. Konu “Eski Eser – Müze ve İnsan İlişkileri” dir.

2. Yarışmaya çizerler dilediği kadar yapıtla katılabilir.

3. Yarışmaya gönderilecek yapıtların özgün ve hiçbir yerde yayınlanmamış ve orijinallerinin olması, fotokopi vb. örneklerinin gönderilmemesi gerekmektedir. Fikri sorumluluk çizerine aittir.

4. Yarışmaya gönderilen yapıtların sağ arka köşesine katılımcının adı soyadı ve adresi ile telefon numaraları mutlaka yazılı olacaktır.

5. Yapıtların boyutları 35x25 cm ebadında olacak, daha büyük ve küçük yapıtlar yarışma dışı bırakılacaktır.

6. Yarışmaya son katılma tarihi 09 Mayıs 2008 Cuma günüdür. Yarışmacılar kısa biyografileri ile birlikte yapıtlarını saat 17:00’a kadar

“Burdur Müze Müdürlüğü
23. Karikatür Yarışması
15100 BURDUR”

adresine ulaştırmaları gerekmektedir.

7. Ön elemeyi kazanan yapıtlar (Sergilemeye Layık Görülen) Burdur Müzesi ve uygun görülen diğer İllerde de sergilenecektir. Yarışma sonuçları 20 Mayıs 2008 Salı günü sergi açılışında açıklanacak, ödüle layık görülen yapıtların çizerleri bizzat ödül törenine katılarak ödüllerini kendileri alacaklardır.

8. Yarışmaya katılan karikatürler Burdur Valiliğinin (Burdur Müzesi) malı olacaktır. Yayınlanması halinde çizerler bu karikatürlerden bir hak talebinde bulunamayacak. Ancak yayınlar çizerlere ücretsiz olarak ayrıca gönderilecektir.

9. Ödüller;
Birinciye :1500 YTL
İkinciye :1000 YTL
Üçüncüye : 750 YTL
Mansiyon : 500 YTL
Ayrıca Plaketlerden oluşacaktır.
Bunun dışında, Burdur Belediye Başkanlığı ve Diğer Sivil Toplum Örgütleri de özel ödül koyabileceklerdir.

10. Yarışmada ödül kazananların ödül törenine katılmak için geliş gidiş otobüs ücretleri ayrıca ödenecektir.

11. Yarışmaya katılan sanatçılar bu şartname hükümlerini peşinen kabul etmiş sayılırlar.

12. Yarışma Takvimi:
Eser Teslim Tarihi : 09 Mayıs 2008
Değerlendirme : 12 Mayıs 2008
Ödül Töreni : 20 Mayıs 2008

Alıntı:
Burdur Müze Müdürlüğü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder