27 Nisan 2008

Dumlupınar Üniversitesi'nde Çizgi Film Festivali

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde, (DPÜ) 28-30 Nisan tarihleri arasında ''Çizgi Film Festivali'' düzenleneceği bildirildi.

Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Sinamasal Reklam Tanıtım ve Organizasyon ortaklığında bu yıl ikincisi düzenlenecek ''Çizgi Film Festivali'' DPÜ merkez kampusü Güzel Sanatlar Fakültesinde 28-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek.
Sinamasal Reklam Tanıtım ve Organizasyon yetkililerinden Emre Pişkin, festival animasyonunun 3. boyutundan çok elle çizilen 2. boyut ürünlerini hedeflediği için Türkiye'de tek, dünyada sayılı festivallerden olduğunu bildirdi.

Festivalin temel misyonunun festival havasıyla çizgi film konusunda bilgilendirmek olduğunu ifade eden Pişkin, ''Çizgi film kültürü oluşturmak ve çizgi film dünyasının ustaları ile geleceğin çizgi film hayalcileri olacak öğrencileri aynı yerde buluşturmayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda ustalar ile öğrenciler arasında tecrübe aktarımı yaparak öğrencileri geleceğin ustaları olmalarını sağlamak düşüncesindeyiz'' dedi.

Pişkin, festivalin bu senede konukları olacağını dile getirerek, ''Derviş Pasin, Handan Öz Çelik, pınar kuklaları gibi karakterlerin tasarlanması, uygulanmasını ve çeşitli firmalar için reklam filmleri ile tüm Türkiye'ye adını duyurmuş yapım stüdyosu Anima, Yağmur Makamı filmiyle Anadolu Üniversitesi araştırma görevlisi Rıdvan Çelik ve ekibi. Ayrıca Türkiye ve dünyadan çizgi filmin seçkin örnekleri festival boyunca ücretsiz gösterimleri yapılacaktır. Tüm Etkinliklerimiz ücretsizdir" deya konuştu.

Bu arada, festival organizasyonunda Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Grafik Bölüm Başkanı Yrd. Doç Dr. Mahmut Ayhan, öğretim görevlisi Tunç Emre Doğramacı, Sinamasal Reklam Tanıtım ve Organizasyon yetkilileri Alperen Ayhan ve Emre Pişkin'in çalışmalarıyla katkı sağladığı öğrenildi. (İHA)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder