12 Haziran 2008

Konya TYB Karikatür Kursunun İlk Ayağı Tamamlandı, Katılanlara Sertifika Verildi.

Nasreddin Hoca'nın 800. doğum yıldönümü anısına Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi'nce düzenlenen karikatür dersleri kursunun ilk bölümü tamamlandı. Katılımcılara sertifikaları 11 Haziran 2008 tarihinde, saat 17.00'de düzenlenen bir törenle verildi.
Törene Akşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Baloğlu, Toplum Sağlığı Derneği Başkanı Prof. Dr. Nazmi Zengin, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Sayın Ahmet Coşar, STK Konya Başkanı Sayın Latif Selvi, Bölge Yazma Eserler Müdürü Sayın Bekir Şahin katıldı.

Akşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Baloğlu konuşmasında Nasrettin Hoca adına ödüllü bir karikatür kursu organizesinin yapılacağını belirtti. Kurs öğrencilerinden Sena Kurt duygularını içeren bir konuşma yaptı. Kurs öğretmeni Karikatürist Sayın Adem Mermerkaya kursun devam edeceğini, eylül ayında bir mizah dergisi çıkaracaklarını bildirdi.TYB Konya şubesi başkanı Sayın Ahmet Köseoğlu bu tür kültürel faaliyetlere destek vermeye devam edeceklerini belirtirken, mizahın düşüncenin en keskin kılıcı olduğunu kaydetti.

Sertifika töreninde kursiyerlerin karikatürlerinden oluşan bir sergi açıldı. TYB'den yapılan açıklamaya göre karikatür dersleri kursunun ilk bölümünün 1 Mart -15 Haziran 2008 tarihleri arasında toplamı 60 saatlik olarak gerçekleştirildi. Kursa 10 yaşından 50 yaşına kadar toplam 25 öğrencinin katıldığı bildirildi. Kursiyerler arasında kursa ailecek katılanlar da vardı.Kursiyerlerin isimleri ise şöyle: Emine Cavlak, Ahmet Güzel, Durmuş Ali Özbek, Enes Tecim, Enes Yapar, Fatma Mahim, Hamdi Kapkıner, Hülya Doğan, Muhammed Tuna, Musab Ben, Necmeddin Ertunç, Şemsettin Yapar, Sena Kurt, Şükran Erden, Sümeyye Doğan, Yasin Kesen, Zeynep Koçak, Kazım Köseoğlu, Büşra Dür, Esra Yapar, Muzaffer Akalın.

Törenin son bölümünde Selçuk Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ahmet Çakır, solo bir halk müziği konseri verdi. Konser misafirlerin alkışları arasında zevkle dinlendi, TYB bahçesinde gerçekleşen sertifika töreni, karikatür sergisi ve konsere karikatür meraklılarının yanı sıra tüm konuya ilgili vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder