11 Temmuz 2008

Nasreddin Hoca'nın Torunları Akşehir'de!




NASREDDİN HOCANIN TORUNLARI AKŞEHİRDE
Bu yıl 49.düzenlenen Akşehir Nasreddin Hoca şenlikleri çoşkulu geçti. Türk mizahının unutulmazı Nasreddin Hocanın 800. doğum yılı olması nedeniyle daha anlamlı ve önemliydi. Meclis başkanı Köksal Toptan'ın katıldığı, Kadir Çöpdemir'in göle maya çalmasıyla başlayan şenlikte, sergi, söyleşi, film gösterimi ve konserlerle sürdü.
İzmirden Saat Kulesi Karikatürcüler Topluluğu: Savaş Ünlü, Mustafa Yıldız, Lütfü Çakın, Serkan Demir, Uğur Deniz Kuşgöz ile katıldılar. İzmirde bir ilki gerçekleştiren, 35 çizerin karikatürlerinden oluşan 'Nasreddin Hoca 800 Yaşında' sergisini Belediye iş merkezinde açtılar. Homur mizah grubuda çıkardıkları derginin 69.sayısını Nasreddin Hoca'ya ayırıp, Belediye parkında sergilediler. Canol Kocagöz, Ahmet Erkanlı, Devrim Demiral, İlker Ekici, Emre Bakan'ın yanısıra Mizah Üretenler Derneği Başkanı Ergin Gülen'de Akşehirdeydi.
Mizah adına bir şeyler yapmanın keyfiyle,work shopa katılan gençlerle birlikte karikatürler üretildi.Şenlik süresince halkın yüzlerce portresi çizildi.Saat Kulesi ve Homur çizerleri TV kanallarıyla söyleşi yapıp,yerel basında yer aldı.Halkın sanatcılara sahip çıkması,hoş sohbet kaynaşması,Nasreddin Hocanın torunları olmasının kanıtı gibiydi.

Mustafa Yıldız
mistikyildiz@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder