21 Ağustos 2008

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik "Tuzla'da Bakanlığımı İlgilendiren Bir Durum Yok!"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kebapçı açılışında "Tuzla'da bakanlığımı ilgilendiren bir durum yok" dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. Görev tanımı, resmi olarak çalışma yaşamını düzenlemek, çalışma barışını korumak, çalışma yaşamındaki sorunlara çözüm bulmak, çalışanların yaşam düzeyini yükseltmek gibi maddelerden oluşan bir bakanlığmız. İşçi sağlığı ve iş güvenliğini sağlamak, çalışma yaşamını denetlemek gibi konular da, bakanlığın bu resmi görev tanımının içinde yer alıyor.
Ama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, onca ihmalden, onca göstere göstere gelen ölümden sonra bile “Tuzla’da bakanlığımı ilgilendiren bir durum yok” diyebiliyor. Böylece sayın bakanın, Tuzla’yı işçilerin çalıştığı bir yer değil de dev bir lunaparkın korku tüneli zannettiğini anlamış bulunuyoruz.
Birilerinin sayın bakana, gerekirse her gün ve gerekirse yüzlerce kez görevinin ne olduğunu hatırlatması gerekiyor anlaşılan. Bugüne dek onlarca işçinin hayatını kaybettiği, son ölümlerde işçilerin kum torbası olarak kullanıldığının ortaya çıktığı Tuzla tersanelerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını ilgilendiren bir durum olmadığını bir daha ileri sürmesin diye.

Uykusuz
uykusuzdergisi@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder