30 Ekim 2008

Cumhuriyet'in 50'nci Yılında Semih Balcıoğlu!




Cumhuriyet'in 50'nci Yılında Semih Balcıoğlu!
Cumhuriyetin 50'inci yilinda (ki o zamanlar, Cumhuriyet Bayrami 29-30Ekim'de kutlanirdi) 27 Ekim 2006'da yitirdigimiz Semih Balcioglu'nun,Ferit Ongören ile birlikte hazirladigi, karikatürcü ve mizahçilar içinçok önemli bir kitap yayinlandi. Kitabin adi, "50 Yilin Türk Mizah veKarikatürü" idi. Kitap, Is Bankasi tarafindan, Türkiye Cumhuriyeti'ninkurulusunun 50'inci yili münasebetiyle, 1973'de basildi. Bugün bileesi bulunmaz bir kaynak olan bu degerli çalismayi, artik ancaksahaflarda bulmak mümkün.

Cumhuriyetimizin 85'inci yili ve geçtigimiz 27 Ekim'in SemihBalcioglu'nun vefat yildönümü olmasi vesilesi ile bu önemli çalismayi,ilgilenenlerin dikkatine sunmak istedim. Kitaptan, Semih Balcioglu ileilgili, tarayicidan geçirilen kisimlar, Türk Mizah ve Karikatürününustalarina ve söz konusu kitabi hazirlayan Semih Balcioglu'nunanisina, hepimizi duygulandiracak nitelikte.

Kitap, 1973'e kadar ismini duyurmus ve çalismalarini yayinlatmis bellibasli bütün Türk karikatürcüleri ile hiciv (mizah siiri) ve mizahöykücülerini (Aziz Nesin ve daha pek çok mizah yazarimiz da dahil) vekarikatürleri, siirleri ile öykülerinden örnekleri içeriyor.

Levent Elpen
http://www.canlandirmacilar.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder