30 Ekim 2008

Mevlana'nın Fil Hikayesi Çizgi Film Oldu!


Fil hikayesi Çizgi Film Oldu

Konya Büyükşehir, Mevlana'nın hayatının ardından Mesnevi'de bulunan hikâyeleri çizgi film haline getirdi.

Mevlana'nın ünlü eseri Mesnevi'de bulunan hikâyeler çizgi film oldu. Konya Büyükşehir Belediyesi, Mevlana'nın hayatını konu alan çizgi filmin ardından şimdi de Mesnevi'de bulunan hikâyeleri çizgi film haline getirdi.

İki CD halinde piyasaya çıkan çizgi filmler, yayınlamak isteyen televizyon kanallarına gönderilmeye başlandı. Avrupa'dan talep eden televizyonlara ise o ülkenin diline çevrilerek gönderilecek. Belediye, daha önce de Mesnevi hikâyelerini çizgi roman haline getirerek, Konya genelinde 100 bin öğrenciye ücretsiz dağıtmıştı.

Konya Büyükşehir Belediyesine bağlı Kültür A.Ş tarafından çalışmalarına geçen yıl başlanan hikâyelerin senaryo yazımı ve çizgi filme uyarlanması tamamlandı. Mesnevi'de bulunan Fil'n İntikamı, Bağdat'tan Mısır'a, Lokman ve Padişah ile Eyaz isimli hikâyeler çizgi film haline getirildi. İlk etapta 7 bin 500 adet çoğaltılan filmin CD'leri satışa sunuldu. Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Ercan Uslu, Mevlana'nın sevgi ve hoşgörüsünü çocuklara aşılamak için böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi. Mesnevi hikâyelerinin hem eğitici hem öğretici hem de düşündürücü olduğuna vurgu yapan Ercan Uslu, bir yıldır süren çizgi film projesiyle ilgili şunları söyledi: "Mesnevi'deki hikâyeleri şimdi çizgi sinemaya aktardık. Geçen yıl başlayan senaryo yazımları 6 ay sürdü. Ardından Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mevlana Araştırmaları Merkezi yetkilileriyle senaryoyu son kez gözden geçirdik. Şu an iki CD halinde dört hikâye çizgi film olarak piyasaya çıktı."

Konya Büyükşehir Belediyesi, Mevlana'nın hayatını konu alan 45 dakikalık bir çizgi film ile 5 seri halinde yayınlanan Mesnevi hikâyeleri çizgi romanını da geçen yıl vatandaşların hizmetine sunmuştu. Birçok Türk televizyonunda yayınlanan Mevlana çizgi filmi Avrupa'daki önemli televizyon kanallarına da ücretsiz olarak gönderilmişti. Büyükşehir Belediyesi olarak, yeni piyasaya çıkan Mesnevi hikâyeleri çizgi filmlerini de set halinde okullara göndereceklerini kaydeden Uslu, "Hz. Mevlana'nın tüm dünyaya yayılan sevgi ve hoşgörüsünü gelecek kuşaklara aktarmak için çalışıyoruz" diye konuştu.

Kaynak:
İnternet Haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder