30 Ekim 2008

"Çizgi Roman Senaryosu" Kitabı Basıldı!



"Çizgi Roman Senaryosu" Kitabı Basıldı!
1-9 Kasım 2008 Tarihleri arasında okura sunulacak kitabın önsözü Altay Öktem'e ait:

"Ümit Kireççi çok külfetli bir işin üstesinden geliyor ve sadece çizgi roman severler için değil, yazıyla haşır neşir olan tüm okurlar için keyifle okunacak bir kaynak kitaba imzasını atıyor.
Çizgi Roman Senaryosu – Önce Yazı Sonra Çizgi, Türkiye'de benzeri olmayan bir çalışma. Kireççi, 9. Sanat olarak da adlandırılan çizgi romanın tanımı ve tarihçesiyle açıyor kitabını. Ardından tiyatrocu olmasının da getirileriyle konuyu Dramatik Yazarlık koluyla ele alıyor. Gösteri sanatlarına yönelik senaryolarla çizgi roman senaryosu arasındaki benzerlik ve farklılıklara değiniyor. Ardından taşı gediğine koyuyor ve dünyadaki saygın çizgi roman senaristlerinin senaryo örnekleriyle çizerlerin yorumunu okurun dikkatine sunuyor.
Kitap tüm bu yönleriyle benzersiz bir kaynak olmasının yanı sıra, okuru bugüne dek yabancısı olduğu çizgi roman yaratımı sürecine tanık ederek keyifli ve son derece gizemli bir serüvene ortak ediyor.
Bize de, onlarca görselle bezenen, çizgi romanın pek tanıdık tiplerinin sayfalar arasında cirit attığı bu benzersiz çalışmayı sadece çizgi roman sevenlere değil, yazının gizemli dünyalarını keşfetmeye hevesli tüm okurlara önermek düşüyor."

Aşkın Güngör
Alfa Çizgi Roman Yayınları Eski Editörü
Crea Kitap Yayın Danışmanı

ÇİZGİ ROMAN OKURLARI PLATFORMU (ÇROP)http://cizgiromanokurlariplatformu.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder