30 Aralık 2008

İzmir'den Karikatürlü Haberler!

ZAFER GÜVEN VE TUFAN SELÇUK’A ÖDÜL
İzmir Gazeteciler Cemiyeti her yıl düzenlediği Şehit Gazeteci Hasan Tahsin yılın gazetecisi ödülleri düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Karikatür dalında Hürriyet Gazetesinden Zafer güven, Yeni Asır gazetesinden Tufan Selçuk yılın karikatürcüsü ödülünü aldı. Saat Kulesi çizerleri İzmir basınındaki çalışmalarını, 2009 yılında yeni mizah sayfalarıyla çeşitli gazetelerde sürdürecek.

NASRETTİN HOCA KARADENİZDEN GEÇTİ
Saat Kulesi Karikatürcüler Grubu ”Nasrettin Hoca 800 Yaşında” sergisi yıl boyunca Ülkemizin Doğusundan, Batısına her yeri dolaştı. Serginin en son durağı Trabzon oldu. Kalabalık öğrenci topluluğunun katıldığı sergiyi, Trabzon İl Halk Kütüphane Müdürü açtı. 21 Kasım- 22 Aralık tarihlerinde açık kalan sergiye ilgi büyük oldu.

LÜTFÜ ÇAKIN’DAN YENİ KİTAP
Portre çizmek ustalık ister. Bu ustalardan biride Lütfü Çakın. Uzun yıllar İzmir’de portre çizerliği yapan Çakın, bunları bir kitap da toplamayı düşünüyor. Geçmişten günümüze ustalarımızın yanı sıra, günümüz çizerlerini de bu kitabında buluşturacak. Yalnız bir sıkıntısı var. Bazı çizer arkadaşların fotoğraflarını bulamadığından acil göndermenizi istiyor. Çünkü kitabın sonuna varmak üzere.
E-Mail Adresi;
lcakin@mynet.com

Mustafa Yıldız
mistikyildiz@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder