18 Ocak 2009

İsrail Çizgi Roman'la Protesto Edildi!

İsrail Çizgi Roman'la Protesto Edildi

Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP) üyesi ve yazarı "Çizgi Roman Senaryosu" kitabı yazarı oyuncu -yazar Ümit Kireççi blogundan İsrail'i kitapla, bilgiyle, çizgi romanla protesto ettiğini duyurdu. İşte Kireççi'nin blogundaki protesto duyurusu:

İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği insanlık dışı çocuk cinayetlerini protesto eden makalelerim http://cizgiromanokurlariplatformu.blogspot.com/ adresinde yayınlanmış olsa da içimdeki acı dinmek bilmiyor. Ölen her çocukla, yaralanan her çocukla, nefreti öğrenen her çocukla birlikte içimde bir parça daha ölüyor!

İsrail'i yaptıklarından ötürü protesto etmek için iki kitap gönderdim elçiliğe: İçinde ülkemizin en önemli çocuk-gençlik edebiyatçılarıyla birlikte benim de bir öykümün yer aldığı "Hani Her Şey Oyundu" (HHSO) şiddet karşıtı öykü antolojisi ile Art Spiegelman'ın dilimize de kazandırılmış olan Nazi şiddeti ve toplama kampındaki Yahudi soykırımını kaleme aldığı "MAUS: Hayatta Kalanın Öyküsü" adlı çizgi roman.

Protesto metnim:

"Sayın yetkili,
Savaşların neden çıktığını, kimin haklı kimin haksız olduğunu sorgulayacağımız zamanlar olacağı gibi çocukların, sivillerin, yaşlıların ve savunmasız insanların öldürülmesini asla sorgulamayacağımız zamanlar da olacaktır. Şimdi ülkeniz sayesinde bu "sorgulamama" safhasını yaşıyoruz. Filistinli ölen çocuk da, savaşı ve cinayeti öğrettiğiniz Yahudi çocukları da tüm dünyanın çocuklarıdır. Sizden ricam çocuklarımıza dokunulmamasıdır.
Vahşet ve barbarlık olarak adlandırabileceğimiz cinayetlere lütfen "dur" deyin!
Veya...Elinize ulaşan kitapları bunlardan ders çıkarması gereken yöneticilerinize iletin!
Saygılarımla, .... "


Belki okur değişirler...
Bilgiyle protesto etmek isteyenler için:

İsrail Başkonsolosluğu, İstanbul
Adres:
YAPI KREDI PLAZA C BLOK Kat 7
LEVENT
Telefon:(0212) 317 65 00 pbx
Faks:(0212) 317 65 55
Görev Bölgesi:Marmara, Ege, Trakya, Batı Karadeniz

Ç.R.O.P

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder