12 Mart 2009

Güngör Kabakçıoğlu Karikatür Sergisi Açıldı!



Güngör Kabakçıoğlu Karikatür Sergisi Açıldı!
Resim ve karikatür çalışmalarına 1949’da başlayan ünlü karikatür sanatçısı Güngör KABAKÇIOĞLU’nun “Sanatta 60. Yıl”ı Eskişehir’de kutlandı. Kutlama ile birlikte sanatçının 60 yılda yaptıkları eserlerden bir seçki sergisi de açıldı.
Güneş, Tercüman, Akşam gazetelerinde değişik zamanlarda politik karikatürler çizen, Doğan Kardeş dergisinde çocuklara yönelik karikatür ve resimler çizen Güngör Kabakçıoğlu’nun 60. yıl kutlaması 11 Mart Çarşamba günü geniş katılımlı bir kokteylle yapıldı.
Sergi açılışında bir konuşma yapan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi SÜRMELİ; Kabakçıoğlu’nu Eskişehir’de görmekten mutlu olduğunu söyledikten sonra “ Güngör Kabakçıoğlu’nun sanatta 60. yıl sergisini üniversitemizin Eğitim Karikatürleri Müzesi’nde açması bize onur vermiştir. Kabakçıolu’nun ressamlık, mimarlık ve diğer çok yönlü özelliklerinin yanı sıra karikatürcülük özelliği benim saygı duyduğum en önemli özelliğidir” demiştir.
Güngör Kabakçıoğlu’nun sanatçı kişiliğini yakın dostu karikatürcü Akdağ SAYDUT anlatmış ardından Kabakçıoğlu da bir teşekkür konuşması yapmıştır.
60. Yıl kutlamalarında Güngör Kabakçıoğlu’nun kız kardeşi Sabiha GÖNCÜ, Kızı Zeynep MİNKARİ, İşadamı Yavuz ZEYTİNOĞLU, İşadamı Doğan HASOL da hazır bulunmuş, ayrıca Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcıları Zühtü ALTAN, Nezih VARCAN, Atila BARKANA, Nüvit GEREK ve çok sayıda sanatsever bu önemli kutlamaya tanık olmuştur.

EGITIM KARIKATURLERI MUZESI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder