09 Mart 2009

İzmir'den Karikatürlü Haberler!

MİZAH DERGİSİ OLAN OKUL!
Geçen ay yayınladıkları Karga mizah dergisi ile ustalığa adım atan Ekin koleji öğrencileri, Karikatür kulübü kurarak çalışmalarını düzenli yapıyor. Konuk ettikleri Mustafa Yıldız, karikatür hakkında bilgi verirken, akılarına gelen her soruya yanıt verdi. Kısa bir çizgi çalışması yapıldıktan sonra tekrarlanması için söz aldılar. Öğretmenleri Canan Güneri; “Mizah ve karikatüre olan tutkum okulda karikatür çizen çocuklarla beni buluşturdu. Hazırladığımız Karga dergisine hiç müdahale etmedim. Kendileri hazırlayıp, yayınladılar. Bu sayıda ikiz kardeşler Uzay ve Ege Doğan, Merve İlarslan, Asya Sayalı, Kaan Yörük, Berkav Avcı ve Mert Büyükulaş’ın karikatürleri bulunuyor. Ayrıca Tan Oral ustalarını orta sayfada konuk ettiler” dedi.

DİKİLİ’DE KARİKATÜR SERGİSİ
Homur Mizah Grubunun oluşturduğu “Su” konulu karikatür sergisi Dikili’de açıldı. Sergide 75 karikatür bulunurken, 88 karikatürden oluşan müzikli sinevizyon gösterisi de yapıldı. Suyun özeleştirilmesine karşı başlatılan mücadelede Homur çizerleri de duyarsız kalmamış, Homur mizah gazetesi son sayısını bu konuya ayırmıştı.
8 Mart Dünya emekçi kadınlar gününde açılan sergi, yoğun ilgi gördü. Geçen yıl bedava su dağıtmasıyla adliyelik olan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, sergi açışlında yaptığı konuşmada ; “ Böyle anlamlı bir günde yapılan etkinliklerin içinde Homur çizerlerinin “Su konulu karikatür sergisi de olması bizleri mutlu etti. Kendi suyumuzu halka bedava dağıtmayı suç sayan anlayış, şimdi yabancılara peşkeş çekmeye çalışıyor. Gelecekte insanlığın ve tüm canlıların yaşamını tehdit edecek olan “Su” konusundaki duyarlılığından dolayı Homur çizerlerini bir kez daha kutluyorum” dedi.
Serginin düzenlenmesi ve açılışında bulunan karikatürcü Hande Dilek Akçam ve Mustafa Yıldız, gençlerin karikatürlere ilgi göstermesi, önümüzdeki günlerde Dikili’de “Karikatür atölyesi” açılması konusunda ısrarcı olmalarına hayır diyemediler.

MAYA BORA ÖDÜLÜNÜ ALDI
İzmir’in en genç ve en bol ödüllü çizeri Maya Bora, 14. Nehar Tüblek karikatür yarışmasında kazandığı ödül için İstanbul’daydı. Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezinde yapılan törende bulunan Bora, birçok karikatür ustasıyla tanışıp, sohbet etme şanssı buldu. Başarılarının devam edeceğine inandığımız kardeşimizi bir kez daha kutluyoruz.

Mustafa Yıldız
saat.kulesi35@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder