15 Nisan 2009

I. Artvisit Genç Tasarımcı ve Sanatçı Yarışması (31 Mayıs 2009)

TANITIM SANATLARI’NDAN YARATICILIK ÇAĞRISI
Artvisit Genç Tasarımcı ve Sanatçı Yarışması Başvuru Süreci Başladı!
Tanıtım Sanatları tarafından 2006 yılından itibaren yayınlanan, ülkemiz tasarımcı ve sanatçılarını dünya çapında duyurmayı ve fikir hırsızlığını önlemeyi hedefleyen Artvisit Sanat Katalogları, üniversite ve lise öğrencilerine yönelik I. Artvisit Genç Tasarımcı ve Sanatçı Yarışması’nın startını verdi.
8 kategoriden (fotoğrafçılık, karikatür, moda tasarımı, resim, endüstriyel tasarım, illüstrasyon, heykel ve seramik) oluşan yarışmanın konuları “Geri Dönüşüm” ve “Dayanışma” olarak belirlendi. Konusunda duayen sanatçı ve tasarımcılardan oluşacak jüri üyelerinin değerlendireceği başvurular 31 Mayıs 2009 tarihine kadar sürecek.

GENÇLERE TASARIM VE SANAT ÇAĞRISI
Artvisit Sanat Katalogları’nın bu yıl ilk kez düzenleyecek olduğu I. Artvisit Genç Tasarımcı ve Sanatçı Yarışması başvuruları başladı.
İster moda, fotoğraf, karikatür, resim ister endüstriyel tasarım, heykel, seramik ve illüstrasyon alanlarında yeteneklerinizi gösterebileceğiniz toplam 8 dalda ödül verilecek olan sanat ve tasarım yarışmasında dereceye girenlere bilgisayar ve dil eğitimleri, sürpriz hediyeler ve staj imkanı sağlanacak.
Geri Dönüşüm ve Dayanışma olarak iki konseptli düzenlenen yarışma, her türlü üründen tasarıma açık olacak ve düzenlenecek ödül töreni ile eserler derecelendirilecek.
31 Mayıs’a kadar devam edecek olan başvurular tüm TC ve KKTC üniversitelerine ve güzel sanatlar liselerine açık olacak.

ARTVISIT SANAT KATALOGLARI’NDAN GERİ DÖNÜŞÜME DESTEK…
2006 yılından itibaren uluslararası çapta yayımı ve dağıtımı yapılan Artvisit Sanat ve Tasarım Katalogları, gençleri sanata ve tasarıma yakınlaştırmak amacı ile hazırladığı I. Artvisit Genç Tasarımcı ve Sanatçı Yarışması’na başvurular başladı.
Ülkemiz tasarımcı ve sanatçılarını tanıtmayı ve fikir hırsızlığını önlemeyi hedefleyen Artvisit, yarışma konusu olarak ‘Geri Dönüşüm’ ve ’Dayanışma’yı seçti.
8 kategoriden (fotoğrafçılık, karikatür, moda tasarımı, resim, endüstriyel tasarım, illüstrasyon, heykel ve seramik) oluşan yarışmanın başvuruları 31 Mayıs 2009 tarihine kadar sürecek.
I.Artvisit Genç Tasarımcı ve Sanatçı Yarışması’nın detaylı bilgileri için http://www.artvisit.net/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

‘Geri Dönüşüm’ün Faydaları
Tüketilen maddelerin yeniden geri dönüşüm halkası içine katılabilmesi ile öncelikle hammadde ihtiyacı azalır.
İnsan nüfusunun artışı ile paralel olarak artan tüketimin, doğal dengeyi bozması ve doğaya verilen zarar engellenmiş olur.
Yeniden dönüştürülebilen maddelerin tekrar hammadde olarak kullanılması büyük miktarda enerji tasarrufunu mümkün kılar.
Yeniden kazanılabilir alüminyumun kullanılması, alüminyumun sıfırdan imal edilmesine oranla %35'e varan enerji tasarrufu sağlamaktadır.
Atık malzemelerin hammadde olarak kullanılması çevre kirliliğinin engellenmesi açısından da önemlidir.
Kullanılmış kağıdın tekrar kâğıt imalatında kullanılması hava kirliliğini %74-94, su kirliliğini %35, su kullanımını %45 azaltabilmektedir. Örneğin; bir ton atık kağıdın kâğıt hamuruna katılmasıyla 8 ağacın kesilmesi önlenebilmektedir.

Başvuru detaylarını http://www.artvisit.net/ ve (216) 428 35 13 no’Lu telefondan öğrenebilirsiniz.
Değerlendirmeniz dileği ile…

ArtVisit

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder