04 Haziran 2009

Cafcaf Haziran Bayilerde!

CAFCAF HAZİRAN BAYİLERDE!

Aylık Mizah dergisi Cafcaf'ın Haziran sayısında darbe anayasasının değiştirilememesini kapağına aldı.

Her sayısıyla neslimizde patlama teşkil eden en dinamik dergi Cafcaf, Haziran sayısıyla her zamanki özgüveni yüksek, çarpık gidişata dur diyebilen, fikirlerini özgürce dile getirebilen okuyucularına hiciv samimiyet özgürlük yüklü diliyle göz kırpıyor…

Yerli yerinde göndermeleri, esprileri, tam yerine konulan manzaralarıyla özgür kimliklerin vazgeçemediği tek mizah dergisi. Bu derginin mutfak ekibi içerisinde hiç tesadüf tipler yok. Seçilmis kimliklerle bir arada grup şuurunu taşıyan, sorumluk duygusunun dışa en verimli tezahür ettiği dergi. Reklam sebebi bol yalnız her söyleme prim vermeyen vakur dergi. Okuyucularında nikotin etkisi bırakan bağımlılık yapan yalnız bağladığını köreltmeyen, daha ilerilere sevkeden teşvik eden, geliştirme potansiyeli yüksek dergi.

Dünya bakışı geniş çerçeveli olup inancı noktasında her nesneyi tekil inceleyebilen nitelikte objektif dergi. Okuyucusunda farkındalık oluşturmak isteyen, olaylara yaklaştığı eleştirel tavrı bozucu, yıkıcı olmayan dergi... Her şeyiyle özgün gündemiyle, çizgileriyle, diliyle renkleriyle, en önemlisi fiyatıyla kendinden bulacağın dergi.

Bu sayı neler var?
Cafcaf'ta neler bulacaksınız. Türkiye ve Dünya’nın gündemine kendi baktığın yerden gülümseyeceksiniz. Sonra Ömer Faruk Dönmez sana Hamza’yı anlatacak. Hamza’nın 8 amcasını tanıdıktan sonra Yasir Buğra Eryılmaz’ın Geyiği’ne atlayıp Volkan Akmeşe’nin çeşmesinden su içecek, hal hatır soracaksın. O da sana bir güzel Cevâb Veremeyecek. Ardından Serhat Albamya’dan Bir Garip Hikayeler dinleyeceksin.

Niyazi Çol Bir Takım Noktalar’a değinecek, insanlardaki öldürme hastalığını ele aldığı Murat Menteşli çizgi hikayesine bayılmamak mümkün değil. Betül Zarifoğlu Koç’un muhalefetini görüp “İşte muhalefet budur!” diyeceksin. Faruk Günindi’nin Matrakçısı ile Ümmetini Tanıyacaksın.

Meclise bakımlı saçlar alınsın!
Gülsüm Kavuncu başörtülü bir kızın sadece başörtülü bir kız olmadığını anlatacak hiç durmadan ve harika bir şekilde. Salih Kılınç’ın Batıl Balinası’na binip tiyatro izlemekle aydınlandığını zannedenleri tiye aldığı yazısına bayılacaksın. Bülent Akyürek seni Gavur İcatlarından sakınacak. Çağrı Cebeci’den bir Sulu Köfte yiyip Ebru Zeynep ile bunlar sağlıklı mıydı acaba diyeceksin.

Behlül Balkan dokunacak biraz zülfü yâre. Ardından Hürriyet gazetesine din uzmanı alma maceralarına bayılacaksın. Yeni Domates’i okuyup tekrar tekrar Müslüman olacaksın. Turgut Yılmaz’ın Huzur Sokağı’na uğrayıp, Cımbızcı Cafer’e selam verecek, hoş geldiniz diyeceksin. Egemen Güvenışık’ın Ense Kökü’nden yavaş geçeceksin ki Cihangir Bayburtluoğlu’nun Gülme Duvarı’na toslamayasın.

Osmanlıca balon!
Mustafa Yavuz'un Karoğlan'ındaki Yunus Emre dizelerinde kendinden geçmemek mümkün değil, bir mizah dergisinde Osmanlıca balon okumak, bundan güzel ne olabilir! Yavuz Girgin sana Azami Hız’ı hatırlatacak. En son Faruk Günindi ve Yusuf Kot sana Kılavuz’luk edecekler ahir zamanda dünyayı Türk yapmanın stratejik sıkıntılarında bunalıp yolunu kaybetmemen için.

Velhasıl Cafcaf bayilerde..

Cafcaf Mizah Dergisi









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder