30 Temmuz 2009

Hasan Aycın Dünya Dillerinde!

Hasan Aycın’ın 40 Hadis çizgi kitabı dünya dillerinde.

“40 Hadis” ne kadar eski bir gelenek. 40 hadis bilmenin, etrafa anlatmanın kıymetini eskilerimiz ne de güzel bilmişler. Osmanlı el yazması 40 Hadis Tercümelerinin çokluğu “En azından 40 hadis bilelim.” diyenlerin çokluğuna delalet etmiyor mu?
EDAM Yayınları tarafından Birdirbir Kitaplığı içerisinde Mart 2008’de Hasan Aycın’ın “40 Hadis 40 Çizgi” kitabı yayınlanmıştı. Hasan Aycın’ın çizimleriyle hadislerin daha kolay öğrenildiğine şahit olmuştuk. Eee yeni nesil her şeyi görsellerle öğreniyor. İyi de yapıyor. Hasan Aycın’ın kitabına kitapçılardan rahatlıkla ulaşılabilir.
Eğitim Danışmanlığı ve Araştırmalar Merkezi (EDAM) karakter eğitimine ağırlık veren bir merkez olarak çocukların eğitiminde hadislerin öneminin altını çiziyor. Hadislerin diğer dillerde de çocuklara daha kolay öğretilebilmesi için bu çalışmayı daha geniş kulvarlara yaymışlar.

Boşnakça “40 Hadis 40 Çizgi”
Hasan Aycın’ın çizgi kitabı internet üzerinden yedi dilde yayımlandı. Türkçe’nin dışında Boşnakça, Almanca, İngilizce, Urduca, Bengalce ve Rusça olarak
adresinde yayında. Bir çizgi kitabı olduğundan
kitaptan fotoğrafların bulunduğu bir site burası.
Hülasa, Birdirbir Kitaplığı dünya bizim demiş, 40 Hadis’i 7 dile çevirmiş. İnşallah en kısa zamanda 70 olur, çünkü bu çevirilerle Peygamber’in sözleri dört bir yana ulaşabiliyor.
Haber dikkatimizi çektiğinde internette aradık, bazı arkadaşlar animasyon tekniklerinden faydalanarak 40 hadis çizgilerinden bir de video yapmışlar. Aşağıdaki videodan seyredebilirsiniz.



Ömer Faruk Pekuz
Dünya Bizim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder