23 Ağustos 2009

Hasan Efe Ürdün'de Sanatçı ve Sanatseverlerle Buluştu!

HASAN EFE’NİN ÜRDÜN’ÜN KARAK KENTİNDE SANATÇI VE SANATSEVERLERLE BULUŞMASI
Ürdün Kültür Bakanlığı ile Türkiye Yazarlar Sendikası tarafından 6-7-8-9 Ağustos 2009 tarihlerinde düzenlenen Türkiye- Ürdün Kültür Sanat Günleri “2009 Ürdün Kültür Başkenti Karak”ta gerçekleşti.
Sanat günlerinde barış ve kardeşlik isteği öne çıktı.
Karak Kültür Evi`nde düzenlenen etkinlikte iki ülkenin sanatçıları kucaklaştı.
Konuşmalar Prof. Dr. Ali Güzelyüz tarafından Arapçaya çevrildi.
Karikatürist Hasan Efe`nin 25 karikatürü de Ürdünlü sanatseverlerle buluştu, Efe Türkiye’deki karikatür sanatının gelişimi ve son durumunu akardı. Ayrıca kendi karikatür anlayışını örneklerle açıkladı. Katılımcıların da söz almasıyla etkinlikte sıcak bir ortam oluştu. İzleyicilerin, “Sizin de Gazze, Filistin, Ortadoğu konulu karikatürleriniz var mı?” sorusu üzerine Efe, “Evet var. Güncel karikatürleri www.haberx.com ’da çiziyorum, oradan da benim çizgilerimi görebilirsiniz,” diyerek elindeki Ortadoğu konulu karikatürleri izleyicilere gösterdi.
Ürdün’ün Karak kenti Kültür Müdürü Halid Burkan’ da yazar, şair ve sanatçılar buluşmasının bir ilk olarak kabul edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.
TYS Antakya Temsilcisi Mehmet Karasu, dünyada hiçbir halkın Türk ve Arap halkları kadar birbirine yakın olamayacağını belirterek, “Biz Türk ve Arap halkları, iki ayrı bedene girmiş tek ruh gibiyiz” dedi.
Etkinliklerin sonunda Ürdün Kültür Bakanı Sabri Ernahat ve Genel sekreteri Jeryes Samawi Sanatçıları Amman’da makamına kabul ederek birer plaket verdi.

Ürdün Kültür Bakanı Sabri Ernahat Hasan Efe

Prof. Dr. Ali Güzelyüz ve Hasan Efe

Prof. Dr. Ali Güzelyüz, Hasan Efe, Ürdün Karak kenti Kültür Müdürü Halid Burkan ve Yardımcısı

Hasan Efe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder