09 Ağustos 2009

Karikatüristler ve Mizahçılar Derneği Üyeleri Çocuk Ceza ve Islahevlerinde Karikatür Öğretecek!

Karikatüristler ve Mizahçılar Derneği Üyeleri Çocuk Ceza ve Islahevlerinde Karikatür Öğretecek!
Karikatüristler ve Mizahçılar Derneği (Kamider) üyesi karikatüristler çocuk ceza ve ıslahevlerini ziyaret ederek, çocuklara karikatür çizmeyi öğretecek.
Kamider üyeleri, daha sonra karikatür çizen çocuklar arasında düzenlenecek yarışmanın jürisini oluşturacak. Kamider, çocuklara yönelik yardım derneği olan Özgeder ve Adalet Bakanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği "Çocuk cezaevi ve Islahevleri'ndeki çocuk tutuklu ve mahkumları şiir ve karikatür sanatıyla tanıştırma ve bu sanatları öğretme" etkinliğinde çocuk mahkum ve tutuklulara karikatür çizme teknikleri öğretecek.
Etkinlikte, çocuklara şiir yazım ve karikatür çizim için gerekli malzemelerin verilmesinden sonra ise çocuklardan serbest konulu karilkatürleri ile şiirlerinin belirlenecek adrese göndermeleri istenecek. Şiirler Özgeder ve Adalet Bakanlığı'nca oluşturulacak jüri tarafından değerlendirilirken, karikatürler ise Kamider ile Adalet Bakanlığı'nca oluşturulacak jüri tarafından değerlendirilecek. Yapılan değerlendrme sonrasında ise başarılı bulaunan çocuklara çeşitli kırtasiye malzemelerinden oluşan ödüller dağıtılacak.
13 Ağustos 2009 tarihinde Sincan Cezaevi ziayeretiyle başlayacak ve 17 Ağutos 2009 tarihinde sona erecek.program çerçevesinde ilk Ankara Sincan Tutukevi ile Keçiörem Eğitimevi'ne yapılacak ziyaret sonrasında şu illerdeki ceza ve ıslahevleri sırasıyla ziyaret edilecek: Antalya, İstanbul,Tekirdağ, Konya,Samsun, Eskişehir, Adana, Gaziantep,Diyarbakır, Elazığ, Urfa, İzmir, Manisa, Denizli, Kayseri, Bursa .
Ziyaretlerle ilgili bilgi veren Kamider Başkanı Emin Kahraman, "Hayatın kendilerni oynadığı oyun sonucu adeta bir kara mizah yaşar gibi cezaeverine düşen çocuklara karikatür sanatını sevdirerek, onların içindeki sanatsal gücü topluma yansıtmalarını sağlamaya çalışacağız. Bilindiği gibi bir çok ünlü karikatürist bu sanatla cezaevi koğuşlarında tanışmış, bir çok tanınmış ürünlerini de cezaevlerinin duvarları ardında vermişlerdir. İnanıyoruz ki cezaevlerindeki binlerce genç ve çocuk içinde bu sanatın kalıcı karikatüristleri çıkacaktır." dedi.

Ali Tarık Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder