09 Ağustos 2009

Şarlo'dan Mektup Var!

DOĞAN AY’LAR ZAFER İŞARETİ YAPMAYA DEVAM EDECEK!

Bir futbol maçında rakip takımın teknik direktörüne bozkurt işareti yaparak ırkçı davranışlarda bulunduğu için tepki toplayan Türk Milli Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim’in geçtiğimiz haftalarda Bodrum’da sefa sürerken kopan parmağı çabucak dikilirken, İstanbul varoşlarında yaşayan işçi emeklisi Nurettin Ay’ın, yaşıtları gibi oynarken parmağı kopan küçük oğlu Doğan Ay’ın parmağı hastane hastane dolaştırıldı. İşçi emeklisi ailenin parası olmadığı için Küçük Doğan Ay’ın parmağının dikilmediği öğrenildi.

Koskoca bir Teknik Direktör parmaksız olur mu! Türk Milli Futbol tarihine kara bir leke sürülür mü! Hele de futbol müsabakalarında bozkurt işareti yaparak stadyumlarda Vatan- Millet-Sakarya edebiyatı yapan birinin.

Küçük Doğan’a gelirsek, tedavisinin işçi ve emekçilerin karşı olmasına rağmen devletin meclisten geçirdiği SSGSS yasasına yani “Paran kadar sağlık” engeline takıldığı apaçık ortadadır. Bu ülkede yaşanan tekil örnek değildir. Bu yasa genel olarak tüm işçi ve emekçileri geleceksizliğe iten, sağlıklı ve güvenli bir yaşamın gereklerini ellerinden alan bir yasadır. Sağlığı paralı hale getiren, hastaları müşteri, hastaneleri ticarethaneye çeviren SSGSS Yasası ile yoksul emekçilerin sağlık hakkı gasp edilmiştir. İşsizlikle, yoksullukla boğuşan emekçilerin hastaneye gitmesi mümkün değildir, gitse bile tedavi için ne ilaç ne de diğer gerekleri karşılayabilecek ekonomik durumu yoktur. Bu yasayla işçi ve emekçiler ailesiyle birlikte büyük bir yıkıma itilmektedir.

Ancak bu durum hala güncel bir sorundur. Her cepheden yasa ile mücadele etmek biz işçi ve emekçilerin temel görevlerinden biridir. Devletin adalet anlayışı ile mücadele etmek temel görevlerimizden biridir.
Dün “kolumuzu”, bu gün “parmağımızı” koparan bu barbar kapitalist sisteme karşı koymak
Her kesimin temel gündemi olmalıdır.

Parasız eğitim ve parasız sağlık hakkımız engellenemez!

Şarlo Mizah Dergisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder