05 Kasım 2009

Orhan Doğu Karikatür Sergisi Açıldı!..





Orhan Doğu Karikatür Sergisi Açıldı!

Anadolu Üniversitesi Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen ORHAN DOĞU Karikatür Sergisi 4 KASIM 2009 Çarşamba günü Saat: 17.30da Eğitim Karikatürleri Müzesi’nde açıldı.
Serginin açılışında Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ö. Zühtü ALTAN, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan SAKALLI, Eskişehirli karikatürcüler, karikatürseverler ve İstanbul’dan gelen sanatçının karikatürcü meslekdaşları Raşit YAKALI, Akdağ SAYDUT, Muhittin KÖROĞLU ve Yurdagün GÖKER bulundu.
Rektör Yrd. Prof. Dr. Ö. Zühtü Altan açış konuşması ile sergiyi açan sanatçı ve açılış için gelenleri selamladı, sanatçı Orhan DOĞU da kısa bir konuşma yaparak bu olanağı yaratan Anadolu Üniversitesi yöneticilerine teşekkür etti. Bu serginin açılışı için İstanbul’dan gelen sanatçılardan Yurdagün Göker ve Raşit Yakalı da kısa konuşmalarla “Bu açılışta Orhan DOĞU’yu yalnız bırakmak istemedik, bu atmosferi görüp yaşamak bizim için önemli bir anı olacak” dediler.
Orhan DOĞU; yıllarını karikatüre adamış önemli bir sanatçı. Devlet Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimarlık Bölümü’nü bitirmiş. Akbaba, Tef, Dolmuş dergileriyle çeşitli gazetelerde karikatürleri yayımlanmış. Reklam Ajansları için karikatürlü reklamlar tasarlamış. Dekoratörlükle karikatürcülüğü birlikte yürütmüş bir sanatçı. Cumhuriyet gazetesinin hala devam eden Yunus Nadi Yarışması’nın ilk yıllarında karikatür büyük ödülünü kazanmış (1953).
“1950 Kuşağı” karikatürcülerinden olan Orhan Doğu’nun sergisinde 40 adet büyük boy eseri var. Sergi 4 Kasım’a kadar izlenebilecek. (EKM - Akdağ Saydut)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder