17 Aralık 2009

Ulusal İletişim Kongresi / Gülmenin Arkeolojisi ve Medyada Mizah Olgusu!


Değerli Araştırmacı,

Ülkemizde mizah olgusu ve mizah basınının dünü, bugünü ve yarınına yönelik araştırma ve tartışmaların, mizah basınının birtakım ciddi sorunlarına olduğu kadar, Türkiye'nin yakın toplumsal, kültürel ve siyasal tarihine ışık tutucu bir çabayı simgelediği gerçeği de unutulmamalıdır. Bu ön kabulden hareketle, bir toplumun mizah anlayışının, o toplumun yaşayış ve duyuş biçimini oluşturan değerlerin bilişsel haritasının çıkarılmasına yapacağı katkılar büyüktür. Kısaca, hangi dilde ve kültürde olursa olsun, tüm insanlığın ortak deneyim deposu olarak görülebilecek olan mizah, bir çağa egemen olan ruhun kavranmasında başvurulması gereken zengin bir tutanaklar arşividir. Bu arşiv, aynı zamanda insanlığın ortak belleğinin de bir özetidir.

13-14-15 Mayıs 2010 tarihleri arasında düzenleyeceğimiz Ulusal İletişim Kongresi'nin konusu "Gülmenin Arkeolojisi ve Medyada Mizah Olgusu" şeklinde belirlenmiştir. Kongremiz başta iletişim bilimleri temel alanı olmak üzere, multidisipliner bir yaklaşımla sosyal bilimlerin değişik alanlarında çalışmalar yürüten iletişim, kültür, sanat, edebiyat camiasından tüm araştırmacılara açıktır. Kongremizi onurlandırmanızı diler, tüm katılımcılara yapacakları katkılardan dolayı şimdiden teşekkür ederim.

Kongre ile ilgili detaylı ve güncel bilgilere kongrenin resmi web http://www.atauni.edu.tr/mizah sitesinden erişilebilir. Düzenleme Kurulu adına konuya ilgi duyan tüm kişi, kurum ve kuruluşları önemli ve güncel olan bu kongreye katılmaya ve katkı sağlamaya davet ederiz.

Saygılarımızla,

Prof. Dr. Önder BARLI
Dekan

Bildiri Özeti Gönderme : 31 Aralık 2009
Bildiri Özeti Kabulünün Duyurulması : 31 Ocak 2010
Tam Bildiri Metni Teslim Tarihi : 19 Mart 2010

İletişim :
Yrd. Doç. Dr. Derya TELLAN
(442) 231 51 45
Arş. Gör. Uğur BAKAN
(442) 231 51 52
Dekanlık : (442) 231 51 51
(Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir)
Adres : Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi 25240 Erzurum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder