21 Şubat 2010

Hamit Can'a Akıtılan Timsah Gözyaşları!

ARKASINDAN "BADEM GÖZLÜYDÜ" DİYE METHİYELER DÜZMEK 'CÖMERT' YAPAR MI İNSANI, TEMİZLEMEYE YETER Mİ VİCDANLARI!..

İstanbul'daki evinde beyin kanaması sonucu vefat eden Yeni Şafak Gazetesi editörlerinden yazar Hamit Can'ın "dostları" merhuma reva görülen haksızlığı MEDYARADAR aracılığıyla kamuoyuna duyurdular.

İşte o mail...

Hamit Can'ın ardından...

Çok söz var söylenecek, ancak insanın içini acıtan gerçekler günyüzüne çıkınca dil lâl oluyor.

Hamit Can'ın 6 kişilik ailesi ile sefalete mahkum bırakıldığını, en insanî ihtiyaçlarını dahi giderecek maddi imkanlardan yoksun bırakıldığını, örneği elektriklerinin borcundan dolayı kesik olduğunu öğrenince daha bir huzursuz oluyor insan. Duymak istemiyor kaçıyoruz adeta.

6 aydır patronun diğer şirketlerine aktarıldığı için gazete personeline verilmeyen maaş...

Bundan dolayı da sürekli dostlarından alınan 20 lira, 50 lira ile günü dahi kurtaramayacak harçlığa mahkum edilen hayatlar. Kaçımızın başına gelmedi yahut şahit olmadık.

Ilk değil bu. Rahmetli Nusret Özcan'a da reva görülmüştü!

Çok fazla detaya girip daha da dramatize etmek neyi değiştirir ki; ölümünden bir gün önce fenalaştığında gazetenin araç vermemekte ısrar etmesi, hastaneye götürülmemesi artık neyi değiştirir.

Hamit Can'ın kendi imkanlarıyla hastaneye gidemeyecek ve belki de hastane faturasını düşünüp vazgeçmesi hiç mi içinizi acıtmıyor!

Daha da huzursuz edeni çalıştığımız gazetelerin televizyonların bu arka plandaki kahramanlarına yöneticileri tarafından kuduz köpek mualemesi yapılması ve böylesi bir ölüme terkedilmesi...

Arkasından "badem gözlüydü" diye methiyeler düzmek 'Cömert' yapar mı insanı, temizlemeye yeter mi vicdanları!

Hamit Can'ın dostları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder