04 Şubat 2010

Turizm Karikatürleri Yarışması Sonuçlandı!

Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED), Anatolia Dergisi ve Anadolu Üniversitesi Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi ’nin düzenlediği yarışmaya 50 ülkeden 265 çizer 588 eser ile katıldı. Dokuz kişilik seçici kurulun ödüle değer bulduğu eserlerin sahiplerine ödülleri, 11 Şubat’ta başlayacak EMİTT Fuarı’nın 2. Salonda bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı standında Bakan Ertuğrul Günay tarafından saat 14:00´te verilecek.

Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED), Anatolia Dergisi ile Anadolu Üniversitesi Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin bu yıl ilkini yaptıkları ‘Uluslararası Turizm Karikatürleri yarışması’ sonuçlandı.

Yarışmada dereceye kalanların ödülleri 11 Şubat’ta İstanbul Beylikdüzü’nde Tüyap Fuar Merkezi’nde başlayacak olan EMITT Fuarı’nın 2. Salonundaki Kültür ve Turizm Bakanlığı standında Bakan Ertuğrul Günay tarafından verilecek.

Yarışmaya gönderilen eserleri değerlendiren seçici kurul
Cemalettin Güzeloğlu’nun karikatürünü birinci,
Ukrayna’dan Oleg Goutsol’un karikatürünü ikinci ve
Makedonya’dan Jordan Pop-lliev’in karikatürünü de üçüncü olarak belirledi.
Seçici Kurul ayrıca,
Mehmet Zeker, Ömer Çam, Luc Vernimmen (Belçika), Vladimir Kazanevsky (Ukrayna) ve Valeri Kurtu’nun karikatürlerini de mansiyona layık gördü.

“1.Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması” Seçici Kurulu şu kişilerden oluştu:Prof. Atila Özer, (Karikatürist, Anadolu Üniversitesi Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü), Rahim Baggal Asgari (Karikatürist, Tebriz Karikatürcüler Derneği Başkanı, İran), Ahmet Aykanat (Karikatürist, Anadolu Karikatürcüler Derneği Başkanı) Doç. Dr. Nazmi Kozak (Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi Editörü, Anadolu Üniversitesi) Athanassios Efthimiadis (Karikatürist, Yunanistan) Kamil Yavuz (Karikatürist), Bülent Çelik (Karikatürist)Fehmi Köfteoğlu (Turizm Gazetecisi) Osman Nihat Aydoğan (TUYED Genel Sekreteri). (TUYED) (Atilla Özer)








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder